FOTO: Prva zvezda na Pločniku slavnih v letu 2018 gre Gillian Anderson

Ameriška igralka Gillian Anderson je prva v letu 2018, ki je dobila zvezdo na Pločniku slavnih v osrčju Hollywooda. S tem se obeležje tudi njeno vlogo kot preiskovalka Dana Scully v Dosjejih X, ki je ravnokar zašel v 11. sezono. Igralka pa naj bi se s to sezono tudi poslovila od te slovite vloge.

Gillian Anderson, zvezda na Pločniku slavnih - 7

Igralka, ki je postala znana zaradi Dosjejev X je zaigrala tudi v filmih, kot so Zadnji škotski kralj, Mogočni par in Imperij robotov. Zmagovito pa se je vrnila v serijah Hannibal in Ameriški bogovi.

Na slavnem hollywoodskem bulvarju je bila položena že 2625 zvezda, na kateri je tokrat zapisano ime igralke Gillian Anderson. Igralka je še vedno najbolj znana po legendarni vlogi preiskovalke Dane Scully v seriji Dosjeji X, v televizijski nadaljevanki pa je nastopala od leta 1993 do 2002 skupaj z Davidom Duchovnyjem, kjer sta igrala agenta FBI, ki sta raziskovala nerazložljive nadnaravne pojave, seveda brez raznih teorij zarot ni šlo. Zvezdnika nadaljevanke sta skupaj zaigrala tudi v dveh filmskih različicah te uspešne serije. Leta 2016 je serija dobila šest novih nadaljevanj, z letošnjim januarjem pa je zakorakala v enajsto sezono. Serija pa je v prvih devetih sezonah dobila kar 16 emmyjev.

Gillian si lahko ogledate tudi v vznemirljivem pustolovskem filmu Imperij robotov na VOYO.V počastitev te legendarne vloge so tako najnovejšo zvezdo zacementirali tudi za Andersono. Čeprav so se mnogi razveselili novih delov, pa je zdaj znano, da se od serije poslavlja tudi igralka. Že jeseni je namreč igralka namignila, da je to zanjo najbrž zadnja sezona, na začetku letošnjega leta pa to tudi potrdila. "Že od začetka sem govorila, da je to, to," je dejala za časopis The Independent.

Fotogalerija (8)

  • Gillian Anderson, zvezda na Pločniku slavnih - 8
  • Gillian Anderson, zvezda na Pločniku slavnih - 5
  • Gillian Anderson, zvezda na Pločniku slavnih - 4
  • Gillian Anderson, zvezda na Pločniku slavnih - 3
  • Gillian Anderson, zvezda na Pločniku slavnih - 2
  • Gillian Anderson, zvezda na Pločniku slavnih - 6
  • Gillian Anderson, zvezda na Pločniku slavnih - 9
  • Gillian Anderson, zvezda na Pločniku slavnih - 10

Igralka, ki je pred časom oboževalcem namignila, da bi rada postala tudi prva ženska v vlogi Jamesa Bonda, se trenutno pripravlja na promocijo komedije The Spy Who Dumped Me ter čaka na začetek snemanje drame Andorra.

A post shared by Gillian Anderson (@gilliana) on


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
violeta12 09.01.2018 13:41:39
Dosje x,odkrivanje sledi....dobra igralka-boljša kot slovenski policaji
SaintTrinity 09.01.2018 16:13:18
Očitno nimaš stika z realnostjo. Resnično življenje primerjaš s filmom in filmsko igralko.
Več komentarjev