AVDIO: Defunkt 'čistijo' s turnejo po Evropi

Ob 40-letnici ustanovitve legendarne zasedbe Defunkt, ki združuje elemente jazza, funka, avantgarde in celo punk rocka, je kolektiv letos izdal živo ploščo The Cleansing (Čiščenje). Trenutno jih lahko ujamete na turneji po Evropi, slišali in videli pa smo jih nekajkrat tudi že pri nas.

Defunkt. 40 years. Wow. #funk #defunkt

A post shared by Detlef (@webline) on

 

Legendarno jazzovsko zasedbo Defunkt je leta 1978 v New Yorku ustanovil pozavnist Joseph Bowie, ki je še vedno aktiven. Z njo je prepotoval ves svet, ob letošnji 40-letnici pa je kolektiv izdal živo ploščo The Cleansing, na kateri so posnetki z njihovega lanskega potepanja po Evopi, kar je nasledilo album Live at Channel Zero iz leta 2016. "Vse zasedbe vedo, da so na odru svetli trenutki, ki vse pride na kup in vibrira. Imeli smo srečo, da smo nekaj teh trenutkov ujeli lanskega januarja," je v popotnico novi plošči zapisala zasedba.

Ta je že s svojim prvencem Defunkt (1980), ko so se žanrsko opredelili na zmes jazza, funka in punk rocka, pokazala, da so unikatna mešanica vsega in so torej nepredvidljivi in hkrati precej žanrsko neuvrstljivi in temu sledijo še dandanes.

 

 

Defunkt sestavlja pisana druščina izkušenih glasbenih mojstrov, ki so delili oder z Jamesom Brownom, Princem, Maceom Parkerjem, Talking Heads, The Clash, Isaacom Hayesom in mnogimi drugimi. S svojimi živahnimi nastopi so prepričali že marsikaterega človeka, od rockerjev do džezerjev, ljubiteljev črnskega soula in funka ter tudi mnoge glasbene kritike.

Njihova neverjetna energija vedno privlači funky ritmov lačno občinstvo, ki hlepi po poskočnih jazzovskih ritmih in vrhunski glasbeni zabavi. Pri njih noge enostavno prično tapkati, se tresti, vrat zvijati in preden opazite, ste že sredi plesa. Če se seveda znate prepustititi opoju glasbe.

 

 

Letos izvrstni glasbeniki nadaljujejo pohod po evropskih mestih. Najprej so okupirali nemška mesta od Frankfurta, Berlina, Dortmunda, Leverkusna, nato se podali po še nekaj nemških mestih ter v Švico, 17. januarja bodo gostovali na Dunaju, dan zatem pa v kranjskem Trainstation Subartu, kjer so pred tem že gostovali pred dobrim letom. Nato imajo na seznamu še avstrijski mesti Reid in Oblarn ter nemški Wetzlar.

Defunkt so v aktualni zasedbi odličnega Josepha Bowiea na vokalu in pozavni, izjemnega kitarista Kelvyna Bella, ikone funka Kim Clarke na basu, fantastičnega trobentača Johna Mulkerina in legendarnega bobnarja Garryja "Gmana" Sullivana.

Prisluhnite novemu koncertnemu albumu in njihovemu izrednemu prvencu iz leta 1980!

 

 

 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev