Hajdi Korošec: prva in edina otroška super zvezdnica pri nas

Le kdo se ne bi spomnil zlatolase Hajdi. Obiskali smo jo na njenem domu in podoživeli čase, ko je prepevala o svojem kužku. Zaupala nam je, da so telefoni neprestano zvonili, da je imel poštar posebno torbo za vsa pisma njenih oboževalcev, da je imel tudi njen sedanji soprog na steni njen poster.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Se spomnite časov, ko so bili nepogrešljiv del otroške ali mladinske sobe veliki kasetofoni? In nakupovanja kaset? In katastrofe, ko je kasetofon potegnil trak iz kasete in se je ta zavozlal, ali še huje - strgal? In da se ne bi strgala najljubša kaseta, so ljudje ob nakupu nove kupili še eno, prazno. In si tako naredili razervo. Tega "fenomena" se zelo dobro spominja Hajdi Korošec Jazbinšek. Pri komaj trinajstih letih je v trgovini s kasetami in ploščami delila svoje podpise. Svoj prvi album je prodala v kar 60 tisoč izvodih in za to prejela diamnatno ploščo. Bila je tudi prva otroška zvezda in njene pesmi še danes niso čisto potonile v pozabo. Rečemo lahko celo, da je Naš kuža kar nekakšen zimzelenček.

Bila je tako popularna, da je imel poštar posebno torbo za pisma oboževalcev

Danes 38-letnica se z veseljem ozre nazaj, v čase, ko je pri Koroščevih doma neprestano zvonil telefon in so otroci želeli govoriti s Hajdi. Njeni starši so to težavo rešili tako, da so uvedli kar nekakšne uradne ure. Med pol sedmo in sedmo se je Hajdi tako oglašala na telefon in se pogovarjala s tistimi, katerih vzornica je bila. Bila je tako popularna, da je imel poštar v Lokovcu prav posebno torbo, v kateri so bila pisma le za Hajdi. In kako se je vse skupaj začelo?

V začetku devetdesetih je Branko Jovanovič Vunjak - Brendi iskal otroško pevko. Oglas je objavil kar v reviji Kaj, reviji, ki je imela sicer precej žgečkljivo vsebino. In na oglas se je javilo 150 deklic. Prepričala ga je prav plavolasa Hajdi in zaslovela že kar takoj, s prvim hitom, v katerem je prepevala o kužku, ki rad hodi v vas, ona pa se boji, da bo enkrat postal očka in se ne bo vrnil domov. Kuža je bil resničen, rotvajler Žan. Tudi sicer je Brendi poskušal pisati pesmi, v katerih se bo Hajdi našla. Tako je nastala tudi tista, da ni važna. Prav to so ji namreč pogosto očitali, tudi sošolci in znanci. Ko pogledamo nazaj, bi lahko celo rekli, da je imela še kako velik razlog, da bi lahko bila važna. Božični koncert v mariborski dvorani Tabor je razprodala kar štirikrat, in to v enem dnevu. To pomeni, da jo je na tisto božično nedeljo prišlo poslušat 16 tisoč ljudi. Samo za primerjavo, dvorana Stožice ima 12.480 sedišč.

Njen sedanji soprog je imel v sobi njen poster

Hajdi je iz deklice postala najstnica, iz najstnice odrasla ženska, publika pa je še vedno želela punčko. In tako se je počasi umaknila iz sveta glasbe. Še enkrat se je poskušala vrniti, preko resničnostnega šova Popstars, v katerem so iskali dekliško pop skupino, a se ustvarjalcem ni zdela primerna. Hajdi se je po srednji šoli vpisala na ekonomsko fakulteto, po diplomi iz marketinga pa se je zaposlila v bančništvu. Njen soprog pa je, zanimivo, moški, ki je kot deček imel v sobi njen poster in je ves čas govoril, da se bo poročil z 11 let starejšo pevko. In se je res. V zakonu sta se jima rodila dva sinova, Dante in Evan. In onadva sta danes večinoma njeno občinstvo. Čeprav prizna, da je, ko jima je zapela Hajdino pesem Ko lučka ugasne, zraven kar malce zajokala.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 29
stajerc3 08.01.2018 09:31:58
Men je bla všeč in sem jo tako na videz tudi poznal in konec koncev mislim, da niti ni bila tako srečna v tistih časih.Je mislim, da mal zamudila otroštva...Drugače pa Hajdi vse naj naj
Več komentarjev