McCartney meni, da je prihodnost glasbe v nevarnosti?

Nekdanji Beatle, 75-letni Paul McCartney, podpira Britansko glasbeno iniciativo (U.K. Music Initiative), parlamentarno kampanjo, ki upa, da bo rešila glasbena prizorišča pred tem, da bi se zaprla. Legendarni glasbenik je prepričan, da če ne bodo poskrbeli za glasbo, da je ta lahko v nevarnosti.


Paul McCartney na Dunaju (Out There 2013) - 21

Macca pripravlja nov album in podpira Britansko glasbeno iniciativo. (Foto: Miro Majcen)

Načelo t. i. "zastopnika sprememb" (Agent of Change) je usmerjeno v britansko zakonodajo, da bi prisilila razvijalce, naj razmislijo o vplivu na obstoječa podjetja, preden zgradijo nove stavbe. Obstoječa glasbena prizorišča bi tako spadala pod ta "dežnik". Kar na polno podpira tudi legendarni, 75-letni Paul McCartney.

"Brez obstoječih klubov, pubov in glasbenih prizorišč bi bila tudi moja kariera precej drugačna. Če na tem nivoju ne bomo podpirali glasbe, potem je prihodnost glasbe nasploh v nevarnosti," je prepričan.

Britansko glasbeno iniciativo (U.K. Music Initiative) sta podprla tudi Nick Mason, bobnar Pink Floydov in kantavtor Billy Bragg. McCartney menda dela na novem albumu, ki bo nasledil ploščo New iz leta 2013. "Rad bi, da bi bilo to nekaj, kar imam zares rad in upam, da bo všeč tudi oboževalcem. Rad bi naredil zares izvrsten album. Prsti so prekrižani. Morda pa bi bil to primeren naslov? " je napovedal legendarni Beatle.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
exyu 14.01.2018 18:07:34
v mojih časih smo igrali dvakrat na teden, za veseli december vsaki dan.. Dan danes so samo še fotelj in YT glasbeniki. Vsi dobri hoteli, kafiči, terase, klubi so se zaprli ali podrli in zgradili so se Lidli, Hoferji, BMW,AUDI, MERCEDEZ in ostale hiper štale
Več komentarjev