Poslovil se je še zadnji izvirni član zasedbe Motörhead

Za posledicami pljučnice je pri 67 letih umrl zadnji izvirni član zasedbe Motörhead, kitarist "Fast" Eddie Clarke. Člani zasedbe so se mu poklonili na uradni Facebook strani, sicer pa naj bi se skupina spet zbrala za nekaj koncertov v spomin pokojnemu frontmanu Lemmyju.

 

Kitarist "Fast" Eddie Clarke je umrl v starosti 67 let, sicer pa je bil zadnji član izvirne zasedbe Motörhead. Igral je na prvih šestih albumih skupine, nato pa ustanovil zasedbo Fastway. Kasneje se je nekajkrat pojavil kot gost na še nekaj skladbah Motörheadov.

Skupina se mu je poklonila na Facebooku, besede sočutja pa sta izrazila kitarist Phil Campbell in bobnar Mikkey Dee.

 

 

"Zaprepadeni vam predajamo novico, ki je šele prišla do nas nocoj ... Edward Allan Clarke – ali kot smo ga vsi poznali in imeli radi Fast Eddie Clarke – je včeraj spokojno umrl. Ted Carroll (ustanovitelj Chiswick Records) je sporočil prek svoje FB strani, da je od Douga Smitha slišal, da je Fast Eddie umrl spokojno v bolnišnici, kjer so ga zdravili za pljučnico. Fast Eddie ... še naprej naprej rjovi, rockaj in rolaj tam zgoraj, do konca, tvoja Motördružina ne pričakuje nič manj kot to!!! Počivaj v miru Phil Campbell 5. oktober 1950 - 10. januar 2018," so člani ob njegovi fotografiji zapisali na Facebook strani. 

"Ravnokar sem slišal žalostne novice, da je nas je zapustil Fast Eddie Clarke. Velik šok, spominjali se ga bomo po njegovih ikoničnih rifih in kot pravega rokenrolerja. Počivaj v miru Eddie," mu je zapisal kitarist Campbell.

Motörhead v Tivoliju - 40

Motörhead naj bi tekom letošnjega leta odigrali nekaj koncertov v spomin pokojnemu Lemmyju. (Foto: Miro Majcen)

"Oh, moj je**ni bog, to so grozne novice, zadnji od treh amigosov. Eddieja sem videl ne tako dolgo nazaj in je bil v odličnem stanju. To je popolni šok. Vedno sva se odlično razumela. Veselil sem se, da ga bom spet videl poleti, ko bomo spet prišli naokoli s Scorpions ... Zdaj lahko Lem in Philthy spet jammata z Eddiejem in če dobro prisluhnete, jih boste zaslišali, zato pazite!!! Moje misli gredo k njegovi družini in bližnjim," pa mu je napisal bobnar Dee.

Campbell pa je nedavno potrdil, da so v ognju načrti, da Motörhead odigrajo nekaj koncertov v spomin Lemmyju, čeprav je Dee leta po Lemmyjevi smrti že nekrajkrat dejal, da je zasedba mrtva. Morda jih bodo zdaj posvetili tudi Eddieju in seveda vse oboževalce razveselili z njihovimi največjimi uspešnicami, čeprav ostaja vprašanje kdo bo prevzel vlogo frontmana.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
yyyeb 11.01.2018 20:55:23
to je glasba, ne pa današnji pop loleki
Več komentarjev