Iz Harrodsa bodo odstranili kip Diane in Dodija

Iz luksuzne trgovine Harrods v Londonu so sporočili, da bodo odstranili kip pokojne britanske princese Diane in njenega ljubimca Dodija Al Fayeda ter ga vrnili nekdanjemu lastniku Mohamedu al Fayedu. Ta je dal postaviti bronasto skulpturo potem, ko je par umrl v prometni nesreči v Parizu.

Princesa Diana

Diana (Foto: AP)

Kip, ki prikazuje Mohamedovega sina Dodija in Diano, kako z roko v roki spuščata ptico, je ostal v trgovini tudi potem, ko je Al Fayed leta 2010 prodal Harrods Katarcem. Po navedbah uprave trgovine je zdaj, ko sta princesina sinova William in Harry napovedala postavitev kipa matere v Kensingtonski palači, prišel čas, da ga vrnejo lastniku.

Direktor Michael Ward je povedal, da so ponosni, da so lahko 20 let sprejemali ljudi z vsega sveta, da so se lahko poklonili spominu na priljubljeno princeso. Zdaj pa jih vabi, da to storijo v palači.

36-letna Diana je umrla 31. avgusta 1997 v Parizu, leto dni po ločitvi od princa Charlesa, ko je s svojim ljubimcem, milijonarjem Dodijem Al Fayedom, malo po polnoči z mercedesom zapuščala hotel Ritz. Avtomobil, ki so ga na motornih kolesih zasledovali paparaci, se je pri visoki hitrosti zaletel v steber v podvozu blizu Eifflovega stolpa.

Kip Diane in Dodija Al Fayeda

Mohamed al Fayed leta 2005 ob kipu pokojne britanske princese Diane in njenega ljubimca Dodija Al Fayeda (Foto: AP)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
felix58 14.01.2018 14:55:25
koga pa predstavlja tretji, ptič ki zasenči človeka
Več komentarjev