56-letniku za poskus umora partnerice v Zgornji Polskavi sodišče izreklo nekaj manj kot 11 let zapora

Obtoženemu poskusa umora nekdanje partnerice pred gostinskim lokalom v Zgornji Polskavi je sodišče izreklo enotno kazen desetih let in devetih mesecev zapora. Sodišče je pritrdilo navedbam, da je žensko poskušal umoriti iz maščevanja zaradi razpada partnerske zveze. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Obtoženemu poskusa umora nekdanje partnerice v Zgornji Polskavi Janezu Pušniku so na Okrožnem sodišču v Mariboru izrekli enotno kazen deset let in devet mesecev zapora. Sodba še ni pravnomočna. Tožilstvo je zahtevalo mnogo višjo kazen, pritožbo pa je napovedal tudi odvetnik obtoženega.

Sodišče je 56-letnega Pušnika spoznalo za krivega, da je septembra 2016 pred gostinskim lokalom v Zgornji Polskavi fizično napadel prijateljico in jo poskušal zadaviti. Ko je že izgubljala zavest, je najhujše preprečil občan, ki se je nahajal v bližini. Že nekaj dni prej je obtoženi ženski grozil in nedovoljeno vstopil v njeno stanovanje.

Trditve oškodovanke potrdile tudi druge priče

Sodišče je pritrdilo navedbam, da je žensko poskušal umoriti iz maščevanja zaradi razpada partnerske zveze. Za poskus umora mu je izreklo kazen deset let zapora, za grožnje štiri mesece zapora in za kršitev nedotakljivosti stanovanja šest mesecev zapora. Na koncu mu je izreklo enotno kazen deset let in devet mesecev zapora.

Ker obtoženi, ki je od 11. septembra 2016 v priporu, nima prihodkov, ga je sodišče oprostilo plačila stroškov kazenskega postopka. Oškodovanko, ki zahteva 21.000 evrov odškodnine, pa je napotilo na pravdo.

Pušnik je trdil, da je nedolžen, a je sodnica Andreja Lukeš v obrazložitvi sodbe pojasnila, da je dajal nasprotujoče si izjave. "Čeprav se zagovarjate, da ste nedolžni, po drugi strani pravite, da se ničesar ne spomnite," je dejala in pojasnila, da so trditve oškodovanke potrdili tudi druge priče in izvedenska mnenja.

Na predobravnavnem naroku mu je tožilstvo v zameno za priznanje ponudilo 16 let in deset mesecev zapora, a je obdolženi zavrnil priznanje krivde. Obramba pa je med drugim opozorila na pomanjkljivosti v obtožnici, med drugim v njej ni navedenega časa dejanja.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
Mladen sir 12.01.2018 20:49:16
Koliko bodo te naši krajani dobili za poskus umora če so me mantrali par let ,namerno mučenje in izseljevanje ?????IN itd???Imajo neke miselne poravnave brez mene ???Vsi na prostosti???Kje je zakon???
Več komentarjev