FOTO: Zaradi nesreče zaprta železniška proga med Kranjem in Škofjo Loko

Pet vagonov daljše tovorne vlakovne kompozicije je pri železniški postaji v Kranju iztirilo. Poškodovanih oseb ni bilo. Vzrok za nesrečo še ni znan. Proga med Kranjem in Škofjo Loko je zaprta, promet poteka z nadomestnimi avtobusi.

Fotogalerija (5)

  • Iztirjenje vlaka v Kranju - 1
  • Iztirjenje vlaka v Kranju - 2
  • Iztirjenje vlaka v Kranju - 3
  • Iztirjenje vlaka v Kranju - 4
  • Iztirjenje vlaka v Kranju - 5

Pet vagonov daljše tovorne vlakovne kompozicije, ki je iz smeri Jesenic proti Ljubljani prevažala tovor, se je včeraj okoli 18. ure, kot smo že poročali, iztirilo pri železniški postaji v Kranju. Eden od iztirjenih vagonov pa je ostal tudi zagozden pod nadvozom ceste čez  železniško progo, pojasnjujejo na Policijski upravi Kranj. 

Policisti so cesto in nadvoz od križišča Iskra proti Laboram zato začasno zaprli, gasilci so ozemljili električne žice in tirnice, ker je bila poškodovana tudi električna infrastruktura, na kraju pa so kriminalisti s pristojnimi preiskovalci včeraj že začeli z ugotavljanjem razloga za iztirjenje.

Z ogledom in zbiranjem obvestil bodo nadaljevali tudi danes.

Danes, nekaj pred 9. uro, pa so cesto od križišča Iskra za železniško postajo v Kranju proti Labora znova odprli. 

Poškodovanih oseb ni bilo.

Proga zaprta

Proga med Kranjem in Škofjo Loko je še vedno zaprta, vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic pa si prizadevajo čim prej odpraviti posledice izrednega dogodka.

Potniški (lokalni) promet na omenjeni relaciji po pojasnilih Slovenskih železnic še vedno poteka z nadomestni avtobusi. Zamujala bosta mednarodna vlaka iz Münchna  - do 300, iz Züricha pa okoli 180 minut.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
batman1972 12.07.2017 17:42:12
a unih vagonov z cisternami k so bli zraven pa niste smel slikat. če bi tist počl gre pol kranja v luft!!
Več komentarjev