Gasilec o zahtevnem reševanju: Na tem delu so izredno močne brzice. Dekle je imelo srečo

Gasilci in policisti so se po pozivu, da se v Kamniški Bistrici utaplja dekle, podali v naraslo reko in iz nje rešili podhlajeno mlajšo žensko. Ta je v reko padla med sprehodom psa, k sreči pa se je uspela ujeti za večjo skalo in priklicati pomoč. Kot je za 24ur.com dejal vodja intervencije, se je zelo zahtevno reševanje tokrat končalo srečno.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Gasilci, policisti in domačini so dopoldne iz narasle Kamniške Bistrice v kraju Stranje nedaleč od Kamnika rešili žensko. Na Policijski upravi Ljubljana so bili o dogodku obveščeni okrog 9. ure. Na kraju so nemudoma posredovali gasilci PGD Kamniška Bistrica in policisti Policijske postaje Kamnik, ki jim je uspelo žensko, ki se je ujela za večjo skalo v reki, rešiti iz vode. Gasilci so se spustili v reko in s pomočjo lestve ter vrvi osebo varno povlekli na suho. Z reševalnim vozilom je bila preventivno odpeljana v UKC Ljubljana, in sicer zaradi suma podhladitve, saj je bila v vodi okrog 20 minut.

Policija

Ženski je zdrsnilo na nabrežju Kamniške Bistrice, iz reke pa so jo rešili gasilci in policisti. (Foto: Blaž Garbajs)

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da ji je pri sprehodu s psom spodrsnilo in je padla v reko. Psa so policisti našli in predali njenim svojcem.

Kot poroča spletni medij Kamnik.info, je klice na pomoč prvi slišal bližnji sosed, ki je ženski prihitel na pomoč, a ko je videl, da ji ne more sam pomagati iz narasle reke, je poklical na pomoč bližnje gasilce in policijo. Gasilci PGD Kamniška Bistrica so se skupaj s policistkama pognali v ledeno in deročo vodo ter se s težavami prebili do dekleta, ki se je oklepalo skale.

Eden izmed gasilcev je dekle držal vse dokler njegovi kolegi, ki so dobili okrepitve tudi s strani PGD Kamnik, niso s pomočjo lestve postavili zasilnega mostu in premraženo dekle rešili iz vode, še poroča spletni portal.

Govorili smo tudi z vodjo intervencije, prostovoljnim gasilcem PGD Kamnik, Janezom Repanškom, ki je dejal, da je šlo za zelo zahtevno reševanje, saj je Kamniška Bistrica zaradi deževja močno narasla, prav na tem delu, kjer je v reko padlo dekle, pa so izredno močne brzice. Repanšek ocenjuje, da je dekle okoli 200 metrov nosil rečni tok, nato se je uspela ujeti za večjo skalo na sredini. K sreči se je ujela na zgornji strani skale, da je lahko klubovala močnemu toku in glavo uspela držati nad vodo. "Ko dobiš poziv na intervencijo, greš z grenkim priokusom na teren," občutke po sicer uspešno zaključeni akciji opisuje izkušen prostovoljni gasilec Repanšek. Kot pravi, so bili gasilci PGD Kamnik lansko leto kar 217-krat zunaj, kar je za prostovoljno društvo veliko in precejšen porast na prejšnja leta. Njihov trud in požrtvovalnost sta tokrat rešila dekle pred utopitvijo, kar zagotovo ne bo pozabljeno.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 48
Maata 11.01.2018 16:17:19
Nad dogodkom se lahko marsikdo zamisli,da se je vse srečno končalo,pa gre največ zaslug ljudem ki so bili tam v tako kratkem času, razmere so bile resda neverjetne.. Kaj se je v resnici zgodilo je žalostna zgodba mlade ženske,vpeto v težko situacijo
Več komentarjev