Hrvatica v Avstriji ukradla več kot 40.000 evrov, prijeli so jo slovenski policisti

Kako učinkovito je lahko čezmejno sodelovanje, je pokazal zadnji primer, ko je slovenska policija od avstrijskih kolegov prejela obvestilo, da je na begu 53-letna državljanka Hrvaške, sicer zaposlena v Avstriji. Ženska je v Avstriji ukradla več kot 40.000 evrov, prijeli pa so jo na mejnem prehodu Petišovci. 

Gotovina v torbici

V skritem predalu torbice so pri ženski našli 41.500 evrov gotovine. (Foto: iStock)

Pomurski policisti so v petek ob 17.46. uri prejeli obvestilo od Centra za policijsko sodelovanje iz Vrat-Megvarij oziroma avstrijske policije, da zaradi kraje več kot 40.000 evrov iščejo hrvaško državljanko zaposleno v Avstriji. Ženska naj bi potovala z osebnim avtomobilom, ki naj bi ga vozil moški. 

Slovenski policisti so takoj stopili v akcijo. Ob 17.55. uri se je na mejni prehod Petišovci pripeljal omenjeni avtomobil, osebi v njem pa sta nameravali zapustiti državo. Voznik in sopotnica sta bila hrvaška državljana. Policisti so po temeljitem pregledu vozila in oseb našli denar. 53-letnica je 41.500 evrov skrivala v skritem delu torbice. 

Obe osebi so do konca postopka zadržali. O zadevi so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je podal nadaljnje usmeritve. Proti osebi ni bil podan evropski priporni nalog, ampak samo obvestilo, da je bilo v tujini storjeno kaznivo dejanje. Policisti so zato denar zasegli, osebi pa izpustili. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 91
deathbite 13.02.2018 10:33:52
Lopovščina Slovencev sega v sam vojaški vodstveni kader!
Več komentarjev