FOTO: 38 gasilcev nad požar v Podkraju: stanovalce začasno preselili, reševalci oskrbeli tri osebe

V Podkraju v občini Hrastnik je zagorelo gospodarsko stanovanjsko poslopje. Posredovalo je 38 gasilcev, ki jim je uspelo preprečiti, da bi se ogenj razširil na stanovanjski objekt v bližini. Ostrešje poslopja je zgorelo, tako da so morali stanovalcem zagotoviti začasno namestitev, reševalci pa so morali oskrbeti tri poškodovance.

V soboto okoli 15. ure je v Podkraju v občini Hrastnik zagorelo gospodarsko stanovanjsko poslopje, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

požar gospodarskega poslopja v Podkraju pri Hrastniku

Ostrešje poslopja je zgorelo, tako da so morali stanovalcem zagotoviti začasno namestitev. (Foto: PGD Dol pri Hrastniku)

Na kraju je posredovalo 38 gasilcev: PGD Hrastnik, PGD Dol pri Hrastniku, pomoč pa sta nudili še gasilski društvi iz občine Radeče PGD Radeče in PGD Jagnjenica.

Gasilcem je uspelo pogasiti požar ostrešja, ki je ogrožal tudi stanovanjski objekt v neposredni bližini. Iz gorečega objekta so odstranili vnetljive tekočine in plinsko jeklenko in rešili tudi nekaj perutnine.

požar gospodarskega poslopja v Podkraju pri Hrastniku

Zagorelo je gospodarsko naselje v Podkraju v občini Hrastnik. (Foto: PGD Dol pri Hrastniku)

Ostrešje poslopja je zgorelo, tako da so morali stanovalcem zagotoviti začasno namestitev.

Na kraju so bili reševalci NMP Hrastnik, ki so oskrbeli tri poškodovance, dežurni električar in policija. Na pogorišču je ostala gasilska straža.

požar gospodarskega poslopja v Podkraju pri Hrastniku

Na kraju je posredovalo 38 gasilcev. (Foto: PGD Dol pri Hrastniku)

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
berglander 15.01.2018 10:40:29
pri poročanju ene od televizij, so takoj okrivili dimnik in intervjuvali hijeno iz kranja, ki sliši na ime dovrtel. Očitno se še dolga leta ne bo sprijaznil z dejstvom, da ljudje znamo sami, brez njegove nadutosti poskrbeti za kurilne naprave. Nesreče pa se bodo dogajale, tudi tam, kjer nezmotljivi dovrtelovi dimnikarji površno čistijo (sem moral za njimi sam popravljati, ker se na klic po tistem, ko sem plačal, ni nihče odzval)....bolano do kraja...
Več komentarjev