Slovenec prodajo droge v Avstrijo koordiniral kar iz zapora

Avstrijski organi so prijeli 34-letnega Slovenca, ki je bdel nad prodajo droge iz Slovenije v Avstrijo. Čeprav je bil takrat v zaporu prav zaradi drog, ga to ni ustavilo pri novih dobavah mamil. Kot so ugotovili avstrijski policisti, je iz zapora poskrbel za 14 dobavam.

V rokah avstrijskih organov je pristal Slovenec, ki je bdel nad prodajo droge iz Slovenije v Avstrijo. 34-letnik je naročila za 14 tovrstnih dobav delil kar iz zapora, ki ga je medtem že zapustil. Sedaj so ga na podlagi evropskega pripornega naloga prijeli na Hrvaškem in izročili Avstriji, je v sredo sporočila policija v Zgornji Avstriji.

Avstrijska policija je preiskavo primera začela že avgusta 2016, ko so v povezavi s prodajo 3,8 kilograma marihuane aretirali 21-letnika iz Laakirchna v Zgornji Avstriji in 30-letnika iz Slovenije. Del marihuane in manjše količine kokaina, ecstasyja in amfetaminov naj bi 21-letnik iz Zgornje Avstrije že v letu pred aretacijo kupil od sedaj prijetega 34-letnega Slovenca. Ta je bil med oktobrom 2015 in februarjem 2016 zaradi trgovine z drogami v zaporu v Leobnu na avstrijskem Štajerskem.

To mu ni preprečevalo, da bi izdal naročilo za dobavo 3,5 kilograma marihuane iz Slovenije 21-letnemu Avstrijcu. 30-letni Slovenec, ki so ga leta 2016 prijeli skupaj z njim, je bil prevoznik.

Ko so preiskovalci ugotovili, kdo je stal za naročilom, je bil 34-letni Slovenec že spet na prostosti, zaradi česar so za njega izdali evropski priporni nalog. Kmalu so ga prijeli na Hrvaškem in ga v torek izročili Avstriji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 24
 
Infraping 12.01.2018 17:56:14
sploh
Več komentarjev