V kombiju odkrili 30 tujcev. Med njimi tudi nosečnico in več otrok

Ljutomerski policisti so med kontrolo prometa ustavili hrvaški kombi. Ko so odprli vrata v tovorni prostor, so se zgrozili, saj so v njem odkrili kar 30 tujcev. 33-letnega voznika so pridržali, čaka ga kazenska ovadba.

Policisti Policijske postaje Ljutomer so danes okoli 2. ure v občini Razkrižje zaustavili kombinirano vozilo znamke Peugeot Boxer hrvaških registrskih številk, ki ga je vozil 33-letni hrvaški državljan. Pri  kontroli vozila in potnikov so policisti ugotovili, da le-ta v kombiju nezakonito prevaža 30 tujcev, in sicer državljane Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turčije in Alžirije. V skupini so bile tudi ženske, otroci in dojenčka.

Tujci v kombiju

V kombiju se je skrivalo kar 30 beguncev. (Foto: PU Murska Sobota)

S PU Murska Sobota so sporočili, da tujci ne posedujejo nobenih dokumentov. Nudena jim je bila potrebna zdravniška pomoč, noseča tujka pa je bila odpeljana v bolnišnico, od koder je bila že odpuščena. Po prvih razgovorih s policisti so vsi tujci zaprosili za azil. Policisti so zoper 33-letnega voznika kombija odredili pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden na okrožno državno tožilstvo.

To je že drug primer nezakonitega prevoza tujcev v tem tednu. Že v nedeljo so policisti na relaciji Šprinc–Kopriva zaustavili vozilo italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil romunski državljan in je v vozilu prevažal 12 državljanov Afganistana in državljana Indije.

Po končanih postopkih so bili tujci predani hrvaškim varnostnim organom, 40-letni  državljan Romunije pa je bil zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: