FOTO in VIDEO: Osebno vozilo zagorelo zaradi tehnične okvare, plug najverjetneje zaradi kratkega stika

Vzrok požara vozila v garažni hiši Mercatorjevega centra v Šiški je tehnična okvara v predelu motorja. K sreči se požar ni razširil na druga vozila, je pa zaradi dima v nakupovalnem centru nastala velika zmeda. Požar so pogasili gasilci, v intervenciji pa se je eden od njih poškodoval. Ponoči je zagorel tudi plug, ki je bil parkiran v bližini centra.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (5)

  • Požar na avtomobilu
  • Požar na avtomobilu
  • Požar-Mercator Šiška
  • Dim
  • Požar v Mercatorjevem centru v Šiški

Včeraj popoldan je zagorelo vozilo v garažni hiši trgovskega centra Mercator v Šiški. Kot so pojasnili na PU Ljubljana, so bili policisti o požaru obveščeni okoli 17.30. Posredovali so gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so kraj zavarovali in zaradi dima poskrbeli za evakuacijo oseb iz garaž in dela nakupovalnega centra.

Policija je ugotovila, da je zagorelo osebno vozilo znamke Opel Astra, ki je bilo parkirano v garaži v drugi etaži. Zaradi požara, ki je zajel omenjeno vozilo, so bili zadimljeni prostori garaž in manjši del samega nakupovalnega centra. Gasilci so prezračili prostore garaže in nakupovalnega centra, med intervencijo pa se je poškodoval gasilec, ki je bil s kraja odpeljan z reševalnim  vozilom. Po podatkih policije ne gre za hujše poškodbe. Drugih poškodovanih v požaru ni bilo, še navaja policija.

Požar v Mercatorjevem centru v Šiški

V požaru je bilo vozilo povsem uničeno. (Foto: Bralka Karin)

Policisti so ponoči kraj zavarovali, danes pa opravili ogled kraja. Ugotovili so, da je vozilo zagorelo zaradi tehnične okvare v predelu motorja. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja, na vozilu je nastalo za okoli 1000 evrov škode.

Ponoči zagorel še plug

Na naša vprašanja, da je v bližini istega trgovskega centra vozilo zagorelo tudi danes ponoči, pa na PU Ljubljana odgovarjajo, da so bili okoli 4.30 policisti obveščeni, da je na parkirišču že omenjenega nakupovalnega centra zagorelo plužno vozilo. Vozilo so  gasilci pogasili. Na vprašanje, ali je mogoče, da gre za povezana dogodka, na PU Ljubljana odgovarjajo, da po do zdaj zbranih obvestilih ne kaže, da bi bila dogodka povezana.

Tudi v tem primeru so policisti in kriminalisti zaključili z ogledom. Točen vzrok požara ni znan, najverjetneje pa je prišlo do kratkega stika, zaradi česar je vozilo zgorelo. Nastalo je za okoli 20.000 evrov škode.                              

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 37
 
PazTir 13.02.2018 20:29:18
Pred kratkim sem se peljal za enim velikim novejšim nemškim terencem z IT registracijo in se je začelo kaditi izpod avta kot sam vrag. Ko sem se vračal po nekaj 10 minutah, je bil avto ob cesti, ob njem pa voznik z gasilnim aparatom in je vsake toliko časa malo pogasil "žerjavico". Skratka, tudi avto se vžge. Je pa čudno, da bi se dva v razmiku nekaj ur zelo blizu skupaj.
Več komentarjev