30 presežnih delavcev Cimosa naj bi odpovedi dobilo prihodnji teden

V Cimosu naj bi brez službe ostalo okoli 30 delavcev, predvsem iz tovarne v Kopru. Odpovedi pogodb naj bi po besedah predstavnice koprskega zavoda za zaposlovanje dobili prihodnji teden. Tovarna ima trenutno povečano število naročil, kar je zamaknilo odpuščanja.

Čeprav naj bi delavci koprskega Cimosa že ta teden dobili odpovedi pogodb o zaposlitvi, se to ni zgodilo. Kot je povedala Nevenka Bandelj iz koprskega zavoda za zaposlovanje, naj bi odpovedi približno 30 presežnim delavcem izročali predvidoma prihodnji teden. Bandljeva je še dodala, da po informacijah, ki so jih prejeli na zavodu, proizvodnje Cimosa v Senožečah trenutno ne zapirajo. Presežni delavci naj bi tako bili predvsem iz tovarne v Kopru.

Kot so danes poročale Primorske novice, naj bi bil glavni razlog za zamik odpuščanj v velikem številu naročil. Poleg tega so iz tovarne v Senožečah nekateri delavci odšli sami, službo pa našli pri drugih delodajalcih. Tako se je sprostilo nekaj delovnih mest, v Cimosu so jih ponudili svojim delavcem iz koprske lokacije, ki bi sicer lahko ostali brez službe. K temu pa je treba prišteti še rast naročil.

Stanislav Gorjup iz sindikata KNSS Neodvisnost je za časnik sicer ocenil, da brez odpuščanj verjetno vendarle ne bo šlo. "Kdaj bodo vročali odpovedi in koliko jih bo, je težko napovedati, ker ne vemo, koliko časa bo trajala rast naročil. Kdo ve, lahko pa se obrne tudi drugače in odpuščanje sploh ne bo potrebno," je dodal.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
 
nikhrast 11.01.2018 16:02:49
Pa kakšna no novica je to, avto kompanije zapirajo celo tovarno za nekaj tednov ali celo mesecev, preveč zaloge, samo urejeno je za delavce, za ta cajt dobijo 90% plače ali pa gredo na podporo za breposelnost, v Severni Ameriki več kot $400 na teden.
Več komentarjev