83 Konzumovih trgovin v BiH bo spet Mercatorjevih

Izredni pooblaščenec hrvaške vlade za koncern Agrokor Ante Ramljak je napovedal, da bodo ločitev Agrokorjevih trgovskih verig Konzum in Mercator v Bosni in Hercegovini sklenili do 1. septembra. Mercator bo tako nazaj dobil 83 trgovin, ki so jih v tej državi zamenjale Konzumove.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Izredni pooblaščenec hrvaške vlade za koncern Agrokor Ante Ramljak je po današnjem srečanju z dobavitelji v Sarajevu napovedal, da bodo ločitev Agrokorjevih trgovskih verig Konzum in Mercator v Bosni in Hercegovini sklenili do 1. septembra. Dodal je, da bo Mercator dobil nazaj 83 trgovin, ki so jih v tej državi zamenjale Konzumove.

Trgovina

Ločitev Mercatorja od Konzuma v BiH bo urejeno do 1. septembra. (Foto: iStock)

Ramljak je pojasnil, da gre v primeru ločitve Mercatorja od Konzuma v BiH za vrnitev na izhodiščno stanje iz leta 2013, preden je Agrokor prevzel Mercator ter nato njegovo blagovno znamko v BiH nadomestil s Konzumovo.

"Analize, opravljene v preteklih mesecih, so pokazale, da je ločitev najboljša rešitev," je za regionalno televizijo N1 povedal Ramljak.

Izredni pooblaščenec Agrokorja je dodal, da so finančni načrt ločitve danes podrobno predstavili dobaviteljem. Kot meni, so dobavitelje prepričali, da bo Agrokor poplačal dolgove, in tako znova pridobili njihovo zaupanje.

Ramljak je napovedal, da bodo po ločitvi, ki naj bi jo sklenili do 1. septembra, ugotovili, koliko nedobičkonosnih trgovin Konzuma in Mercatorja je v BiH. Potrdil je, da sledita prestrukturiranje in krčenje stroškov poslovanja.

Po njegovih besedah prestrukturiranje ne pomeni nujno, da bodo zapirali trgovine in odpuščali delavce. "V tem trenutku ni potrebe po odpuščanju. V nekaterih trgovinah primanjkuje delavcev, zato bomo optimalno število dosegli s prerazporeditvijo zaposlenih," je še obljubil.

Ramljak je v preteklih tednih pogosto hodil v Sarajevo, saj se je kriza Agrokorja najbolj izrazila v BiH. V sredo je v Zagrebu izjavil, da je bila storjena napaka, ko so Mercatorjevo blagovno znamko v tej državi zamenjali s Konzumom.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 29
 
slovenskidelavec 16.07.2017 17:46:27
Me zanima kaj pravi slovenski član uprave, ali bo mercator pridobil ali zgubil vrednost in ali se bo izguba povečala.
Več komentarjev