Nadzorni svet SDH sprejel odpoved dvigu plače Glavine in Drobne Popovičeve

Nadzorni svet SDH je na izredni seji sprejel predlog predsednice uprave SDH Lidije Glavina in članice uprave Nade Drobne Popovič za sporazumno odpravo decembra podpisanih aneksov k pogodbama o zaposlitvi, s katerima se jima je zvišala osnovna plača.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na izredni seji sprejel predlog predsednice uprave SDH Lidije Glavina in članice uprave Nade Drobne Popovič za sporazumno odpravo decembra podpisanih aneksov k pogodbama o zaposlitvi, s katerima se jima je zvišala osnovna plača.

Kot so po seji sporočili iz SDH, je nadzorni svet nato potrdil tudi vsebino novih aneksov k pogodbama o zaposlitvi za predsednico uprave in članico uprave ter podelil pooblastila predsedniku nadzornega sveta SDH za njuno sklenitev. Nova aneksa vsebujeta določbo, da se fiksni del prejemkov (osnovna plača) vrne na raven pred povišanjem, so pojasnili.

Nadzorni svet SDH je aneksa k pogodbama o zaposlitvi Glavine in Drobne Popovičeve potrdil tik pred božično-novoletnimi prazniki na dopisni seji. Osnovno bruto plačo so jima zvišali za okoli 40 odstotkov na skoraj 15.500 oz. nekaj manj kot 14.000 evrov bruto, kar je dvignilo precej prahu v javnosti in tudi v koaliciji.

Vlada je zato minuli teden od prvega nadzornika Damjana Beliča terjala pojasnilo, Glavina in Drobne Popovičeva pa sta nato v ponedeljek sporočili, da se bosta odpovedali spornim aneksom. Belič je v torek dejal, da bo neodvisno od njune odločitve do roka pripravil poročilo za vlado.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
Skladnost 14.01.2018 16:47:03
Sprejmejo sklep o 40% dvigu plač cuzačicam državnega premoženja, čez dva dni pa sklep o odpovedi dvigu plač. A kdo sploh kaj pametnega dela v tej javni hiši, ki se ji reče kar javna uprava?
Več komentarjev