Težko pričakovani Teslin avtomobil Model 3 dobil prvega lastnika – direktorja Tesle Elona Muska

Lastnik prvega Teslinega avtomobila Model 3, ki so ga dva tedna pred prvotno načrtovanim datumom začeli izdelovati v petek, je postal kar prvi mož Tesle Elon Musk. Model 3 bo v ZDA stal dobrih 30.000 evrov, kar je precej manj od modelov S in X. To je tudi razlog, da je povpraševanje po avtomobilu izjemno. Tesla naj bi prejela že okoli 400.000 naročil.

Lastnik prvega Teslinega avtomobila Model 3, ki so ga dva tedna pred prvotno načrtovanim datumom začeli izdelovati v petek, je postal kar prvi mož Tesle Elon Musk. Vozilo s serijsko številko ena si je sicer vnaprej zagotovil član uprave družbe Ira Ehrenpreis, ki pa je Musku za 46. rojstni dan odstopil prednost.

Prvih 30 kupcev tretjega Teslinega vozila, ki je po navedbah družbe prvi njihov avtomobil za širši segment potrošnikov, bo vozilo lahko prevzelo na zabavi konec meseca.

Model 3 bo v ZDA stal 35.000 dolarjev (30.460 evrov), kar je precej manj od modelov S in X. To je po ocenah analitikov tudi razlog, da je povpraševanje po avtomobilu izjemno. Tesla naj bi prejela že okoli 400.000 naročil in napoveduje, da bo trenutno oddana naročila izpolnila do sredine prihodnjega leta.

Avgusta naj bi sicer izdelali sto avtomobilov, nato pa do konca leta 20.000 na mesec. Prihodnje leto naj bi proizvodnja zrasla na 10.000 vozil na teden. Po Muskovih navedbah se obeti glede proizvodnih zmogljivosti hitro izboljšujejo, zato bi jim že do konca leta morda lahko uspelo izdelati 20.000 vozil na mesec.

Teslini načrti sicer vključujejo skupno milijon proizvedenih vozil na leto do leta 2020.

Že včeraj pa je Musk na družbenem omrežju Twitter objavil slike težko pričakovanega modela 3.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 79
 
izpolni polje vzdevek 12.07.2017 18:07:41
Nemogoče je z danes na jutri popolnoma zamenjat nafto z elektriko, a Tesla dela korak v pravo smer. Pred 150 leti je bila nafta novost, ki je svet popeljala v gospodarski napredek, danes je to elektrika in ostali čistejši viri energije. BRAVO TESLA.
Več komentarjev