FOTO: Velički: V čast mi je, da prevzemam posle od človeka, kot je Fank

Generalni direktor policije v odhodu Marjan Fank je predal posle Simonu Veličkemu, ki bo po sklepu vlade policijo od sobote vodil kot vršilec dolžnosti. Velički je dejal, da namerava nadaljevati Fankovo delo, od policistov pa pričakuje predvsem človečnost pri delu.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (6)

  • Primopredaja poslov med Fankom in Veličkim - 6
  • Primopredaja poslov med Fankom in Veličkim - 7
  • Primopredaja poslov med Fankom in Veličkim - 8
  • Simon Velički
  • Simon Velički
  • Simon Velički

Generalni direktor policije v odhodu Marjan Fank je danes predal posle Simonu Veličkemu, ki bo po sklepu vlade policijo od sobote vodil kot vršilec dolžnosti. Slednji je ob tem povedal, da namerava nadaljevati Fankovo delo, od policistov pa pričakuje predvsem človečnost pri delu.

Primopredaja poslov med Fankom in Veličkim - 8

Generalni direktor policije v odhodu Marjan Fank je danes predal posle Simonu Veličkemu. (Foto: Aljoša Kravanja)

Fank, ki odhaja v pokoj, je ob predaji povedal, da danes zaključuje tako vodenje policije kot tudi aktivno delo v njej, za odhod pa se je odločil iz osebnih razlogov, o katerih ne želi javno govoriti.

Simon Velički

Fank se je za odhod odločil zaradi osebnih razlogov. (Foto: Aljoša Kravanja)

Za njim je po njegovih besedah obdobje dokaj težkih preizkušenj, pa tudi dobrih zgodb, vse to pa so po njegovih besedah zmogli samo zato, ker je bil ves čas obdan z odličnimi sodelavci in policisti.

Posebej mu je v čast, da so v težkem obdobju, ki je za njimi, uspeli ohraniti zaupanje ljudi, "od česar ves čas policija tudi živi, kajti če izgubimo zaupanje, še tako uspešno in strokovno delo nima pravega pomena".

Policijo, kot je dejal, zapušča v času, ko so pred njo zahtevni izzivi, a dodal, "da je to tako ali tako rdeča nit policije in njene narave dela". "Mirnih voda možje v modrem praktično ne poznamo," je še povedal.

Velički namerava nadaljevati Fankovo delo

Velički, ki je bil do zdaj Fankov namestnik, pa je po primopredaji dejal, da mu je v čast, da prevzema posle od človeka, kot je Fank. Napovedal je, da pri viziji vodenja policije pod njegovim vodstvom ne bo sprememb in da namerava nadaljevati delo, kot ga je začrtal Fank.

Od policistov in policistk bo, kot je napovedal, pričakoval predvsem človečnost in pa to, "da bodo tudi naprej razumeli naše poslanstvo, to je, da pomagamo ljudem, ko se znajdejo v varnostnih stiskah".

Na vprašanje, kako bo policija izvajala nadzor v Piranskem zalivu, je odgovoril, da je obdobje implementacije arbitražnega sporazuma zaključeno, "skladno s pravnimi določili pa bo policija izvajala oblastnost na slovenskem morju". Pri tem bo pri sami taktiki upoštevala tudi taktični preudarek, je dodal.

Simon Velički

Velički je dejal, da bo od policistov pričakoval predvsem človečnost. (Foto: Aljoša Kravanja)

Glede stavke v policiji, ki se napoveduje, je dejal, da vsaka taka stavka pomeni določeno varnostno tveganje, zato je do določene mere zaskrbljen. Prepričan pa je, da bodo z dialogom poskrbeli, da bodo policisti izvajali vse potrebne naloge, da zagotovijo potrebno varnost v državi.

Na vprašanje, ali se namerava potegovati za generalnega direktorja policije, ko bo to aktualno, pa je odgovoril, da je o tem še preuranjeno govoriti.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 51
 
DAEMONIUM 06.01.2018 22:46:39
Vsaka mu cast, prvi ki je omenil "clovecnost" in kot prvo nalogo pomoc ljudem v stiski. Vsi so doslej bluzili o zakonitosti, strokovnosti...kar je tako ali tako samo po sebi razumljivo in za taksne sluzbe obvezno ravnanje!
Več komentarjev