FOTO: Hud udarec za mariborske humanitarce, ki jim je ogenj uničil opremo za letovanja otrok

Humanitarno društvo Križemrok, ki pomaga socialno ogroženim otrokom in njihovim družinam, je doletela huda nesreča. Njihove prostore je zajel požar, ki je uničil vso opremo za letovanja otrok, pa tudi pakete za socialno šibke družine. Če bi jim radi pomagali, lahko na račun društva nakažete denar, saj opreme trenutno nimajo kje shranjevati.

Fotogalerija (6)

  • Požar prostorov društva Križemrok - 4
  • Požar prostorov društva Križemrok - 1
  • Požar prostorov društva Križemrok - 2
  • Požar prostorov društva Križemrok - 3
  • Požar prostorov društva Križemrok - 5
  • Požar prostorov društva Križemrok - 6

V noči na soboto je v Mariboru zagorel objekt, v katerem je humanitarno društvo Križemrok hranilo opremo za letovanja otrok in pakete za socialno šibke družine. Škode na društveni opremi je za približno 3000 evrov, je ocenil predsednik društva Križemrok Tejo Drevenšek. Nastala pa je tudi precejšnja škoda na hiši, ki je v lasti Cerkve in je k sreči v določeni meri zavarovana, je pojasnil Drevenšek.

Požar prostorov društva Križemrok - 1

Točna ocena škode bo znana v torek. (Foto: Tejo Drevenšek)

V požaru je zgorelo tudi kar nekaj kosov novih otroških oblačil, ki so jih nameravali razdeliti na poletnem taboru, uničena pa je tudi slaba paleta hrane, je za 24ur.com pojasnil Drevenšek.

Kaj se je zgodilo?

Malo po 3. uri v soboto je na Primčevi ulici zagorel lesen objekt, velik 15 kvadratnih metrov. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je ogenj zajel tudi ostrešje sosednje stanovanjske stavbe in uničil 15 kvadratnih metrov ostrešja. Vzrok požara še ni znan, a Drevenšek je dejal, da bi lahko šlo za samovžig zaradi zastarele električne napeljave ali pa za požig.

V hiši je humanitarno društvo Križemrok mladim ponujalo različne športne aktivnosti, društvo pa organizira tudi poletna letovanja za otroke.

Požar prostorov društva Križemrok - 6

Požar je uničil prostor, v katerem so imeli zaloge za otroke in družine, ki potrebujejo pomoč. (Foto: Tejo Drevenšek)

Pomagajte, če le lahko

Da bi lahko društvo nadaljevalo z delom, prosijo za pomoč, ki jo je mogoče nakazati na transakcijski račun društva SI56 6100 0000 8119 441, odprt pri Delavski hranilnici.

Najbolj prav jim trenutno pride finančna pomoč, saj opreme trenutno nimajo kje shranjevati, pravi Drevenšek. Denarno pomoč bodo potrebovali za izpeljavo poletnega tabora za otroke, ko bodo uredili prostore oziroma našli nove, pa bodo zbirali tudi opremo za taborjenje in razno drugo športno opremo. "V naslednjih dneh bomo izračunali, koliko nas vse skupaj stane in kaj bi najbolj potrebovali, da bomo tudi letos lahko nemoteno izpeljali dva poletna tabora za otroke," je še dejal Drevenšek.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 21
 
RamzesII 12.02.2018 18:09:49
Kakšno društvo je to, razen čudnega imena, niti svoje hiše nima, stvari pa hrani v vrtni uti. Pa imajo zdaj tole. Za povrh pa še prosijo za denar, res drzno. Ne vem če bi dal sploh kak evro za društvo, ki deluje v vrtni uti.
Alenka Lozar 12.02.2018 19:56:40
Oglašam se s strani društva Križemrok. Sem ena izmed soustanoviteljev. Naše ime nima takega imena ker sedimo križemrok in nič ne delamo kot Vi verjetno mislite ampak zato, ker gremo križemrok z ljudmi, ki potrebujejo pomoč.
Alenka Lozar 12.02.2018 19:58:15
Podamo jim roko in jim pomagamo, otroke peljemo na poletne in zimske tabore, pred novim letom jih obdarimo, nudimo jim učno pomoč, v prostoru, ki je pogorelo pa so se lahko prišli sprostit na kondicijske treninge.
Alenka Lozar 12.02.2018 20:01:42
Prostor ni vrtna uta... Je večnamenski prostor, uporabljali smo ga tako za druženja, v njem je bilo društveno skladišče in del prostora je bil opremljen za izvajanje kondicijskih treningov. Prostor nam je odstopila v souporabo Krščanska adventistična cerkev. Hvaležni smo bili za ta prostor saj je bil za enkrat za naše potrebe dovolj. Ne potrebujemo prostorov iz marmorja in podobno!
Več komentarjev