V Črnomlju popoldne še 14,5 stopinje Celzija, nato snežna pošiljka

Nizke temperature in sneg so dosegli tudi našo državo. Sneženje na Kočevskem in Notranjskem je ponehalo, v Metliki je zapadlo približno pet centimetrov snega. Ceste pa so ponekod še vedno zasnežene. V Črnomlju so popoldne izmerili 14,5 stopinje Celzija, nato pa je kraj pobelil sneg.

Nizke temperature in sneg, ki pestijo dobršen del Evrope, so danes dosegli tudi Slovenijo, vendar vremenoslovci ne napovedujejo večje snežne pošiljke. 

"Meja sneženja bo med 800 in 1000 metri nadmorske višine. Snega bo malo, zapadel bo predvsem na Kočevskem in Notranjskem," je za 24ur.com povedal meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Janez Markošek.

Snežilo je na Kočevskem in Notranjskem. Ceste so še vedno zasnežene, zato previdno. 

Na cesti Črni Vrh - Col zaradi sneženja velja prepoved vožnje za priklopnike in polpriklopnike, poroča Prometno-informacijski center (PIC) za državne ceste. 

Sneg-Žužemberk

Sneg je pobelil Žužemberk. (Foto: Promet.si)

Hladna fronta je najbolj izrazita na jugovzhodu države, kjer so se temperature že spustile na okoli 0 stopinj Celzija. Do največjega temperaturnega obrata je prišlo v Črnomlju, kjer so popoldne namerili 14,5 stopinj Celzija, kasneje pa je zapadel sneg. 

Vikend bo jasen

V soboto se bo delno razjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. Čez dan bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna snežna ploha. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Vremenska slika: nad Alpami se je prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje nekoliko toplejši in prehodno bolj suh zrak.

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
 
RamzesII 20.01.2018 11:57:08
Najprej izmerili 14,5 stopinj, na pa zapadel sneg, ... vmes seveda nekaj manjka.
Več komentarjev