Kriminalisti preiskujejo davčne zatajitve v več državah

Policija v sodelovanju s tujimi preiskovalci, Eurojustom in Europolom preiskuje sume gospodarskih kriminalnih dejanj, neuradno sum davčne utaje, preiskave pa so cel dan potekale na sedežu kmetijsko-trgovske družbe MS Ključarovci in podjetja Agrinspa v Ključarovcih pri Ljutomeru, s katerimi je lastniško povezan podjetnik Marko Slavič.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Preiskave v Prekmurju

(Foto: Vestnik.si)

Slovenska policija je danes na območju policijskih uprav Murska Sobota, Novo mesto, Koper in Ljubljana ter ob sodelovanju s tujimi varnostnimi organi in koordinaciji Eurojusta in Europola izvajala obsežne operativne aktivnosti v povezavi s sumi gospodarskih kaznivih dejanj, so potrdili na PU Murska Sobota.

Murskosoboški kriminalisti so po poročanju vestnik.si vse od jutra preiskovali sedeža kmetijsko-trgovske družbe MS Ključarovci in Agrinspe, podjetja za posredništvo, v Ključarovcih pri Ljutomeru, s katerima naj bi bil lastniško povezan Marko Slavič. Po pisanju Dnevnika so bili kriminalisti tudi v trgovinah MS Ključarovci v Gančanih in na Tišini.

Po neuradnih navedbah preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve. Slavič naj bi bil s svojima podjetjema vpleten v manipulacije z obračunom davka pri uvozu in izvozu blaga v Slovenijo, nekaj poslov pa naj bi bilo zgolj navideznih.

Marko Slavič

Med preiskovanimi naj bi bil prleški podjetnik Marko Slavič, sicer rejec kasaških konjev. (Foto: Vestnik.si)

Po poročanju Dnevnika so s Slavičevimi družbami povezane posameznike danes preiskovali tudi na Danskem, v Nemčiji, Avstriji in na Madžarskem. Skupno je šlo za 134 hišnih preiskav zaradi utaje davkov pri prodaji soje. Osumljenci iz več evropskih držav naj bi z domnevnimi kaznivimi dejanji povzročili materialno škodo v višini več milijonov evrov.

Več evropskih policij naj bi tako preiskovalo kriminalno združbo, katere del je domnevno Slavič, sicer tudi znan rejec konj kasačev. Skupina naj bi z navideznim trgovanjem s sojo utajila za skoraj 60 milijonov evrov davka.

Družba očeta in sina Slavič Agrinspe je po navedbah Dnevnika prisotna tudi na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, Romuniji, na Madžarskem, v Italiji, Avstriji, na Slovaškem, Češkem, v Nemčiji ter na Danskem.

Po neuradnih podatkih časnika je Slavič pri utajah davkov uporabljal predvsem fiktivne posle, mešetaril naj bi tudi z zemljišči. Agrinspe se večinoma ukvarja s preprodajo semen sončnic, oljne repice in predvsem soje, trgujejo pa tudi z žiti in krmo oziroma tropinami sončnic in soje.

Kot še navaja vestnik.si, se je Slavič v preteklosti že znašel pod drobnogledom policije. Med stečajem murskosoboškega gostinskega podjetja Zvezde – Diane je bil obtožen poslovne goljufije. Upniki so takrat izgubili skoraj pet milijonov evrov, Slavič pa je kazen odslužil z družbenokoristnim delom.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
 
jzkzfzmz 24.01.2018 10:37:26
A bostze končno Janšo, Kučana, Bavčarja, .... in ostale mafijce potrpali na doživljenski zapor? :) Pa lep dan
Več komentarjev