Milansko tožilstvo zanika preiskavo proti Berlusconiju, njegov odvetnik že napovedal tožbo

Milansko tožilstvo je zanikalo poročanje časnika La Stampa, da preiskuje nekdanjega premierja Silvia Berlusconija zaradi suma pranja denarja ob prodaji nogometnega kluba Milan. Berlusconijev odvetnik pa je napovedal tožbo proti časniku, češ da mu ta poskuša škodovati pred parlamentarnimi volitvami 4. marca.

Torinski časnik La Stampa danes poroča, da je Silvio Berlusconi tarča preiskave, ker naj bi kupnino v višini 740 milijonov evrov napihnili za približno 300 milijonov, s čimer bi lahko umazan denar z računov v tujini znova našel pot v Italijo. Kitajski investitor Jonghong Li je Milan kupil lani, tožilstvo pa preiskuje izvor sredstev, ki jih je Berlusconi prejel iz Hongkonga.

A milansko tožilstvo je poročanje časnika že zanikalo. "V zvezi z nogometnim klubom Milan ne poteka nobena preiskava," je v sporočilu za javnost zapisal tožilec Francesco Greco.

Odvetnik 81-letnega medijskega mogotca Nicolo Ghedini je poudaril, da gre za politični napad na njegovega klienta. Kot je dejal, je La Stampa objavila neosnovane trditve, da bi Berlusconiju škodovala pred italijanskimi parlamentarnimi volitvami 4. marca. Ob tem je napovedal tožbo proti časniku.

Silvio Berlusconi

Berlusconi je nogometni klub AC Milan lani prodal Kitajcem, zdaj pa naj bi posel pod drobnogled vzeli preiskovalci. (Foto: AP)

AC Milan, ki že več let ne beleži športnih uspehov in je trenutno na 11. mestu prvenstvene serie A, je 230 milijonov evrov namenil za igralce. V prvi polovici leta 2017 je klub prijavil 33 milijonov evrov izgube. Evropska nogometna zveza je pred kratkim od Milana zahtevala finančni načrt.

Berlusconi je bil doslej že štirikrat premier, ustanovil je tudi konservativno stranko Naprej Italija, ki bo 4. marca sodelovala na volitvah. Stranki napovedujejo uspeh, Berlusconi pa ne sme kandidirati za poslanski sedež. Italijanski senat mu je namreč zaradi davčnih utaj leta 2013 za šest let prepovedal opravljati politične funkcije.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
 
SEJBOBOL 13.01.2018 20:55:06
taki morjo iz te zemlje .... ma ni edini jih je velik ....
Več komentarjev