Domnevnega divjega lovca ubili in požrli levi

Levi in druge divje živali v Južni Afriki so velikokrat nepotrebne žrtve divjih lovcev, saj dele živali še vedno uporabljajo predvsem v azijski tradicionalni medicini. Tokrat pa iz Južne Afrike prihaja novica, da so levi ubili in požrli enega izmed krvnikov svoje vrste. 

Lev

Lev (Foto: AP)

Trop levov je ubil in pojedel domnevnega divjega lovca v bližini znamenitega južnoafriškega nacionalnega parka Kruger. Od žrtve je ostalo le malo, je sporočila policija. 

Posmrtne ostanke so našli minuli vikend v grmovju v zasebnem parku v bližini mestna Hoedspruit v provinci Limpopo. V zadnjih letih je bilo na območju nezakonito ubitih več živali. 

''Kaže, da je bila žrtev na divjem lovu, ko so ga napadli in ubili levi. Večino so ga požrli, pustili so le njegovo glavo in še nekaj drugih ostankov,'' s podrobnostmi ni skoparil tiskovni predstavnik lokalne policije Moatshe Ngoepe

Poleg trupla so našli tudi nabito puško. Policija še ni ugotovila njegove identitete. 

Lani, so v isti provinci našli več zastrupljenih levov, ki so jim odrezali tace in glave. Levje dele še vedno ponekod uporabljajo v tradicionalni medicini. 

V Južni Afriki so sicer velikokrat na udaru tudi nosorogi, saj so njihovi rogovi še vedno zelo cenjeni v nekaterih delih Azije, saj verjamejo, da imajo čudežne učinke. 
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 91
 
Timy15 14.02.2018 12:47:00
Kakor drugače v življenju,kdor drugemu koplje jamo,sam pade v njo!
Več komentarjev