FOTO in VIDEO: Na Portugalskem odjeknila eksplozija, umrlo najmanj osem ljudi

V medgeneracijskem centru približno 45 kilometrov od Lizbone je odjeknila eksplozija. V požaru je umrlo najmanj osem ljudi, približno 50 pa je ranjenih. Eksplozijo naj bi povzročil bojler, k širjenju ognja pa naj bi pripomogla steklena volna. Pri reševanju poškodovanih so sodelovali tudi trije helikopterji.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (6)

  • Eksplozija na Portugalskem - 6
  • Eksplozija na Portugalskem - 5
  • Eksplozija na Portugalskem - 4
  • Eksplozija na Portugalskem - 3
  • Eksplozija na Portugalskem - 2
  • Eksplozija na Portugalskem - 1

V medgeneracijskem centru v majhnem kraju Vila Nova da Rainha na severu Portugalske je v soboto zvečer odjeknila silovita eksplozija. V požaru, ki je sledil, je umrlo najmanj osem ljudi, približno 50 je ranjenih. 

Čeprav je več kot 170 gasilcev, ki so prihiteli na pomoč, ogenj hitro pogasilo, je v nekaj minutah po eksploziji v poslopju zavladala panika.

Župan kraja Tondela, José António Jesus, je po poročanju BBC povedal, da je eksplozijo povzročil bojler, medgeneracijski center pa je po njegovem opisu "zelo aktiven in predstavlja središče skupnosti". 

Časopis Diario de Noticias je objavil, da se je požar v dvonadstropni stavbi širil zaradi steklene volne na strehi. 

Pri reševanju številnih poškodovanih, ki so utrpeli opekline ali zastrupitev z dimom, so sodelovali tudi trije helikopterji.
 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
 
Vig1 14.01.2018 19:11:26
Kdo ima tukaj koga za norca? Bojler res lahko eksplodira zaradi pritiska. ampak v nobenem primeru ni zraven nobenega ognja. Drugo je pa, da se steklena volna uporablja za izolacijo ravno zato, ker ne more goreti. Nič bolj ne more goreti kot steklo. Tretje, kako je lahko v dvonadstropni hiši mrtvih 8 in 50 ranjenih. V eni dvonadstropni hiši je torej živelo več kot 60 ljudi? In strahotna eksplozija in hud požar pa je hiša od zunaj še vedno nedotaknjena, še celo okna so cela. In četrto, za gašenje ene hiše so poslali 170 gasilcev in 3 helikopterje? Razumem, da Portugalci niso taki mojstri prikrivanja resnice kot ZDA ali Rusija, ampak take neumnosti nam pa vseeno ni treba prebirati.
Več komentarjev