Trump na Twitterju zopet napadel pravosodnega ministra Sessionsa

Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju zopet napadel pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa. Ministrovo stališče glede demokratke Hillary Clinton in vdorov v račune elektronske pošte predstavnikov demokratov je "zelo šibko," je zapisal Trump. Kritiziral ga je sicer že prejšnji teden in dejal, da ga ne bi nikoli imenoval na položaj, če bi vedel, da se bo izločil iz t.i. ruske afere.

Ameriški predsednik Donald Trump je danes ponovno napadel pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa. Na Twitterju je zapisal, da je minister zavzel "zelo šibko" stališče glede demokratke Hillary Clinton in vdorov v račune elektronske pošte predstavnikov demokratov.

Trumpovi današnji tviti so sledili objavi v časniku Washington Post, ki je pisal, da predsednik in njegovi svetovalci razmišljajo o odstavitvi Sessionsa.

"Pravosodni minister Jeff Sessions je zavzel zelo šibko stališče glede zločinov Hillary Clinton (kje so elektronska sporočila in strežniki demokratov?) in tistih, ki so izdali tajne informacije," je tvitnil Trump.

Trump je prejšnji teden ostro kritiziral Sessionsa. V intervjuju za časnik New York Times je dejal, da je jezen nanj in da ga nikoli ne bi imenoval na položaj, če bi vedel, da se bo izločil iz vseh zadev, povezanih z rusko afero.

Sessions je takrat zagotovil, da ne namerava odstopiti.

Trump se sooča z vedno več pritiski zaradi preiskovanja domnevnega ruskega vpletanja v ameriške volitve, ki jo vodi posebni preiskovalec Robert Mueller. Ameriški predsednik je zato ponovno oživel škandal iz časa predvolilne kampanje, ko se je izvedelo, da je Clintonova, ko je bila zunanja ministrica, uporabljala zasebne strežnike za pošiljanje elektronske pošte. Med kampanjo nekdanji direktor FBI James Comey ni želel predlagati, da se v zadevi proti Clintonovi uvede preiskave.

Trump zahteva razveljavitev tožbe zaradi vzpodbujanja nasilja na predvolilnem zborovanju

Donald Trump od prizivnega sodišča medtem zahteva, da zavrne tožbo protestnikov, ki so jih njegovi privrženci pretepli na enem od lanskoletnih predvolilnih zborovanj, potem ko jih je pozval k nasilju. Zvezni sodnik David Hale je ugotovil, da je dokazov za nadaljevanje tožbe več kot dovolj.

Trump se je takoj pritožil in njegovi odvetniki še naprej trdijo, da ni pozival k nasilju. Na zborovanju v Louisvillu marca lani je Trump prekinil govor, ki so ga motili protestniki in je pozval množico, naj protestnike vrže ven iz dvorane. Njegovi odvetniki trdijo, da je potem kasneje dodal, da naj jih pri tem ne poškodujejo. Takrat so že dobili svoje in sedaj tožijo.

"Če vidite koga, ki se pripravlja, da vrže paradižnik, ga premikastite prosim. Resno mislim, premlatite ga. Obljubljam vam, da bom pokril pravdne stroške. Obljubljam vam," je mesec dni pred zborovanjem v Kentuckyju privržencem povedal Trump na podobnem zborovanju v Iowi.

Trumpova zborovanja so redno prekinjali protesti, nanje pa se je za razliko od večine politikov odzival v svojem slogu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 12
 
vladaricaumov 25.07.2017 19:27:08
Tramp je Amer. Pika. Konc. Ni treba prevec razglablat. Hinavc, laznivc, arogantnez. Nc ne verjamem nobenmu Ameru.
trumpet2017 25.07.2017 19:54:21
zelo strokovna in utemeljena razlaga, hahaha, ne verjamem mu, ker je američan. vendar proti prašku si še vedno genialna, zadnjič je svojo inteligenco utemeljil s tem da ima v družini dva doktorja znanosti.
vladaricaumov 25.07.2017 20:43:48
Ne rabim bit psihiater za tako analizo.
Več komentarjev