Tudi Facebook ni izjema - zaradi napačnih podatkov ob 110 milijonov evrov

Ameriško podjetje Facebook bo moralo plačati 110 milijonov evrov kazni, ker je ob prevzemu WhatsAppa posredovalo zavajajoče in napačne podatke. Ta odločitev Evropske komisije pošilja močan signal podjetjem, da morajo spoštovati evropska pravila, ki opredeljujejo prevzem podjetij.

Evropska komisija je ameriškemu podjetju Facebook naložila plačilo 110 milijonov evrov kazni, ker je podjetje ob prevzemu WhatsAppa posredovalo napačne in zavajajoče informacije.

Odločitev komisije pošilja močan signal podjetjem, da morajo spoštovati vsa pravila Evropske unije (EU), ki opredeljujejo prevzem podjetij, vključno s tem, da morajo posredovati pravilne informacije, je izrek kazni pospremila evropska komisarka za konkurenco Margreth Vestager.

EU regulatorji so sicer 19 milijard dolarjev vreden prevzem aplikacije WhatsApp potrdili konec leta 2014. V Facebooku so takrat zagotovili, da ne morejo avtomatsko uskladiti računov uporabnikov WhatsAppa in Facebooka, slabi dve leti kasneje pa se je zgodilo prav to.

Facebook

Evropska komisija je s kaznijo poslala jasen signal podjetjem. (Foto: iStock)

Avgusta 2016 je namreč WhatsApp naznanil nadgradnjo storitev, v sklopu katere je bila tudi možnost povezovanja številk uporabnikov WhatsAppa z računi uporabnikov Facebooka.

Komisija je preiskavo sprožila lani in ugotovila, da so na Facebooku za možnost povezave med računi uporabnikov vedeli že leta 2014. Kazen ne bo vplivala na odločitev komisije iz leta 2014, da prevzemu pokaže zeleno luč.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
 
violeta12 18.05.2017 14:46:32
Zukerberg je danes namočen v miljonah, marsikdo pa človek že pokojni od reprik ljudi oz namočen v zemli..
Več komentarjev