Umrla zloglasna mafijska 'Zver', odgovorna za najmanj 150 umorov

Umrl je zloglasni boter sicilijanske mafije Salvatore Toto Riina. Odgovoren naj bi bil za več kot 150 umorov, zadnja leta svojega življenja pa je preživel za zapahi, saj je bil obsojen na kar 26 dosmrtnih kazni. Zaradi okrutnosti je dobil vzdevek Zver.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Eden od najzloglasnejših botrov sicilijanske mafije Salvatore Toto Riina je umrl zgodaj davi.

87-letni Riina, ki je bil za zapahi in obsojen na 26 dosmrtnih kazni, naj bi v svoji karieri naročil več kot 150 umorov. Nekoč je veljal za "šefa vseh šefov" in je bil strah in trepet na Siciliji. Zaradi okrutnosti je dobil vzdevek Zver.

Zaporne kazni je prestajal v strogo varovanem zaporu v Parmi, kjer je bil pod stalnim video nadzorom.

BBC poroča, da so nekdanjega vodjo zloglasne Cosa Nostre aretirali leta 1993. 

Salvatore Toto Riina

Toto Riina leta 1993 maha družini, potem ko so ga po sojenju odpeljali v zapor. (Foto: AP)

Riina so med drugim spoznali krivega, da je leta 1992 in 1993 naročil umor znanih italijanskih protimafijskih tožilcev Giovannija Falcona in Paola Borsellina.

Zaradi raka je bil v zadnjem času v komi. Italijansko ministrstvo je v četrtek njegovi družini dovolilo, da ga je obiskala in se od njega poslovila.

Njegov sin Salvo Riina je na družbenem omrežju Facebook zapisal: "Zame nisi le Toto Riina, zame si moj oče. Na ta žalosten dan ti želim vse najboljše, očka. Rad te imam, tvoj Salvo."

Riina ni nikoli pokazal niti kančka obžalovanja zaradi slabih stvari, ki jih je storil in je z grožnjami nadaljeval vse do svoje smrti. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 58
 
tom672 19.11.2017 11:06:08
Siciljanska mafija je amater za naše levičarje. Prek vodilnih medijev imajo poštene Slovence za hlapce. To se je najbolj videlo, ko so praktično vsi vodilni mediji v državi ljudi vabili na vstaje proti Kanglerju in Janši. Slovenija zbudi se. Lp!
Več komentarjev