Speča nevarnost: Britanci ugotovili, da imajo po državi kar 600 stolpnic s podobnimi nevarnimi oblogami

Po ocenah britanskih lokalnih oblasti ima v Veliki Britaniji okoli 600 stanovanjskih stolpnic podobne zunanje obloge kot stolpnica Grenfell, ki jo je pretekli teden zajel požar, v katerem je umrlo najmanj 79 ljudi. Doslej so ugotovili, da so obloge na treh stolpnicah "gorljive".

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Požar v Londonu - 5

(Foto: AP)

Britanske lokalne oblasti ocenjujejo, da je v Veliki Britaniji okoli 600 stanovanjskih stolpnic, ki imajo podobne zunanje obloge kot stolpnica Grenfell, ki jo je pretekli teden zajel požar.

Kot so zapisali na Downing Streetu, so po požaru, v katerem je umrlo najmanj 79 ljudi, pregledali številne stanovanjske stolpnice po državi. V treh primerih so ugotovili, da imajo stolpnice "gorljive" zunanje obloge. Podrobnejše rezultate preiskav bodo objavili v prihodnjih dneh, so zapisali po poročanju britanskega BBC.

Tudi premierka Theresa May je v parlamentu povedala, da je vlada lastnikom stolpnic naročila izvedbo testov požarne varnosti. Dodala je, da je več testov pokazalo, da je šlo za gorljive obloge.

Grenfell

(Foto: AP)

"Pristojne lokalne oblasti in gasilske službe so bile obveščene o tem. Medtem ko govorim, izvajajo vse potrebne ukrepe za zagotavljanje varnosti zgradb in obveščajo stanovalce," je še poudarila.

Podjetje, ki je na stolpnici Grenfell nameščalo obloge, je sicer kmalu po požaru sporočilo, da je bilo njihovo delo v skladu z vsemi gradbenimi in varnostnimi standardi.

Strokovnjaki, politiki in lokalni prebivalci so medtem opozarjali na nespoštovanje standardov požarne varnosti in gorljive zunanje obloge. Kritični so bili tudi zaradi neustreznega odziva po požaru.

Grenfell

(Foto: AP)

Mayeva se je opravičila za slab odziv oblasti

Mayeva se je za odziv oblasti, ki po njenih besedah ni bil dovolj dober, opravičila že v sredo. "Lokalne in nacionalne oblasti niso v zadostni meri zagotovile pomoči ljudem, ko so jo najbolj potrebovali. Kot premierka se opravičujem za ta neuspeh," je dejala premierka.

Pozdravila je tudi odstop vodilnega funkcionarja lokalnega sveta okraja Kensington in Chelsea Nicholasa Holgata, saj lokalni svet po njenih besedah po požaru ni mogel obvladovati razmer.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 12
 
jzkzfzmz 23.06.2017 11:10:27
Ni boljšega biznisa od terorist. napadov. Stavbe so zavarovane in žanje se dobiček. Ne pozabite na 9/11.
Več komentarjev