Tudi Pentagon je imel program za 'leteče krožnike' 

Ameriško obrambno ministrstvo je imelo od 2007 do 2012 skrivni program o neznanih letečih predmetih. Za obstoj programa je vedelo le malo ljudi, zasnoval pa ga je nekdanji demokratski senator Harry Reid iz Nevade, ki je že dolgo znan po svojem navdušenju nad NLP-ji.

NLP

Na program je Pentagon namenjal kar 18 milijonov evrov na leto. Ni pa jasno, če so kaj našli. Na sliki je sicer igrača. (Foto: AP)

Ameriški Pentagon je kar pet let vodil skrivno preiskavo o neznanih letečih predmetih (NLP), leta 2012 pa jo je po navedbah ameriških medijev zaključil, ker so obrambni veljaki milijone raje usmerili v druge projekte. 

New York Times je poročal, da je bil program usmerjen v preiskave različnih videnj neznanih letečih predmetov, tekel je od leta 2007, na letni ravni pa je bil njegov proračun kar 18 milijonov evrov. 

Za obstoj programa je vedelo le malo ljudi. 

Ameriški New York Times je ob tem še razkril dokumente, v katerih so bila opisana nenavadno hitra plovila in lebdeči objekti. A znanstveniki so jih opozarjali, da nenavadni dogodki niso nujno dokaz o obstoju Nezemljanov. 

Program je zasnoval nekdanji demokratski senator Harry Reid iz Nevade, ki je že dolgo znan po svojem navdušenju nad vesoljem oziroma NLP-ji. ''Ni me sram in ni mi žal, da sem sprožil ta program. Naredil sem nekaj, kar še nihče ni,'' je dejal za New York Times. 

Tudi po zaprtju programa naj bi uradniki ob svojih siceršnjih zadolžitvah nadaljevali s preiskavami različnih pričevanj o nenavadnih objektih. 

Eden izmed nekdanjih uslužbencev Kongresa je za Politico sicer dejal, da je bil morda program bolj resen, kot se zdi na prvi pogled, saj je bil morda vzpostavljen za nadzor tehnologije drugih držav, predvsem Rusije in Kitajske. 

Letos je sicer tudi ameriška obveščevalna agencija Cia objavila na milijone strani nekdaj tajnih dokumentov, ki so vključevali tudi opise domnevnih letečih krožnikov. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 47
ssesses 30.12.2017 15:54:22
NASA in Pentagon požirata milijarde in ne milijone dolarjev za takšne "črne" projekte.
Več komentarjev