Košarkarice v nadaljevanje kvalifikacij za EP močno oslabljene: Po Evi Lisec je 'out' še Nika Barić

Kapetanka slovenske košarkarske reprezentance Nika Barič je staknila poškodbo kolena. S parketa bo odsotna dva meseca, kar pomeni, da selektor Damir Grgić ne bo mogel računati na njeno pomoč v drugem kvalifikacijskem ciklu za nastop na naslednjem EP.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca - Nika Barić

Slovenke se bodo 10. februarja v Celju srečale s Francijo, štiri dni kasneje pa bodo v Gimnaziji Celje-Center gostile še Romunijo. Očitno brez pomoči dveh članic udarne postave. (Foto: KZS)

Nika Barić je bolečino v kolenu začutila na tekmi Evrolige proti Avenidi. Opravila je dve magnetni resonanci, ki sta pokazali, da ima poškodovano koleno. Kapetanka slovenske reprezentance bo z igrišč odsotna predvidoma dva meseca. Baričeva je v tej sezoni nastopila na devetih tekmah Evrolige, v povprečju pa dosegla 5,3 točke, 2,6 skoka in 2,8 asistence. V ruskem državnem prvenstvu je 25-letna Trboveljčanka zaigrala na enajstih tekmah, v statistiko pa vpisala 5,3 točke, 1,5 skoka in 3 asistence.

Kot vse kaže bo poleg Eve Lisec, ki se je poškodovala ob koncu novembra, drugi kvalifikacijski cikel izpustila tudi slovenska kapetanka. Na širšem seznamu Damirja Grgića tako ostaja osemnajst košarkaric. Slovenke se bodo 10. februarja v Celju srečale s Francijo, štiri dni kasneje pa bodo v Gimnaziji Celje-Center gostile še Romunijo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
Gfx Proteus 08.01.2018 12:43:43
želim vam zdravja in hitrega okrevanja!
Več komentarjev