New York na vrhu lige NBA s skoraj tremi milijardami evrov, na naslov pa čaka že 45 let

Košarkarska ekipa New York Knicks je po podatkih revije Forbes tretje leto po vrsti najvrednejša ekipa najmončnejše košarkarske lige na svetu, NBA. Forbes jo moštvo ocenil kar na 2,9 milijarde evrov. Knicks so bili nazadnje prvaki lige davnega leta 1973.

New York Knicks je Forbes ocenil na 3,6 milijarde dolarjev (2,9 milijarde evrov), kar je devet odstotkov več kot leto prej, vrednost pa je moštvu narasla zaradi obnove kultne dvorane Madison Square Garden, ki zdaj sprejme več gledalcev in ima več prostora za pokrovitelje. Na drugem mestu lestvice je Los Angeles Lakers s 3,3 milijarde dolarjev, tretji pa so prvaki lige NBA Golden State Warrios s 3,1 milijarde. V prvi peterici sta še Chicago Bulls z 2,6 milijarde in Boston Celtics z 2,5 milijarde.

Kratkohlačniki sicer nikakor ne najdejo poti do stare slave. V tem času se je na klopi in v garderobi zamenjalo že ogromno trenerjev in igralcev, a moštvu ne uspeva osvojiti naslova prvaka. Poizkušal je celo sloviti Phil Jackson, a je moral oditi. Moštvo je v tej sezoni zapustil tudi zvezdnik Carmelo Anthony, v "velikem jabolku" pa je sedaj prvo ime center Kristaps Porzingis, ki pa si je pred dnevi poškodoval koleno in je zanj sezona že končana. New Yorku tudi letos ne kaže najboljše, so na 11. mestu vzhodne konference, trenutno izven končnice (23 zmag in 32 porazov).

Kristaps Porzingis

Kristaps Porzingis je prvi zvezdnik moštva, a je zaradi poškodbe že končal sezono. (Foto: AP)

V klubski zgodovini so dvakrat osvojili naslov, nazadnje leta 1973 (pred tem tudi leta 1970), ko so recimo igrali Willis Reed, Phil Jackson, Walt Frazier in Bill Bradley. V finalu leta 1973 so premagali Los Angeles Lakers s 4:1 v zmagah, Reed je bil MVP finala.

Povprečna vrednost moštev NBA je ocenjena na 1,65 milijarde dolarjev, kar je 22 odstotkov več kot leto prej in trikrat več kot pred petimi leti. Prvič v zgodovini lige je vseh 30 ekip vrednih vsaj milijardo evrov. Edino moštvo, ki je zabeležilo padec v vrednosti - predvsem zaradi visokih izdatkov za plače svojih igralcev -, je Cleveland. Podprvaki lige so na 15. mestu z 1,3 milijarde dolarjev.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
 
murate 09.02.2018 14:50:06
udrih ima dva prstana ,kolk je kaj pokasiral v vseh teh letih
Več komentarjev