Crutchlow prepričan o Marquezovem uspehu: Poigrava se z njimi, znova bo svetovni prvak

Dirkači razreda motoGP trenutno uživajo v poletnem premoru, a njihove misli so vseeno že usmerjene v nadaljevanje prvenstva. Po polovici letošnje sezone je vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva aktualni prvak Marc Marquez. In Cal Crutchlow je prepričan, da bo mladi Katalonec tudi na koncu ostal na vrhu in se veselil svojega četrtega naslova v kraljevem razredu.

Marc Marquez VN Nemčije - 7

Marc Marquez je na Saškem slavil še osmič zapored. (Foto: AP)

Čeprav smo šele na polovici letošnje sezone v razredu motoGP, se je Cal Crutchlow že opogumil in napovedal, kdo bo svetovni prvak. Britanec, ki je v lanski sezoni slavil na Češkem in v Avstraliji, je prepričan, da bo naslov svetovnega prvaka znova ubranil Marc Marquez. Katalonec v letošnji sezoni sicer ni tako dominanten kot leta 2014, ko je dobil prvih deset dirk sezone, a je vseeno vodilni v prvenstvu. Na vrh točkovanja se je sicer zavihtel prav na zadnji dirki pred poletnim premorom, ko je vso konkurenco še osmič zapored ugnal na nemškem Sachsenringu. Na prvi pogled je sicer devet dirk pred koncem prehitro govoriti o tem, kdo bo postal svetovni prvak. Pri vrhu so namreč razlike izjemno majhne. Vodilni Marquez (129) ima zgolj pet točk prednosti pred Maverickom Vinalesom (124), še eno več pred Andreo Doviziosom (123) in deset pred devetkratnim svetovnim prvakom Valentinom Rossijem (119), daleč ni niti Dani Pedrosa (103). A to vseeno ni ustavilo Crutchlowa, ki si je po dirki na Saškem drznil napovedati, kako se bo razpletlo letošnje prvenstvo. 

"Je najboljši dirkač v razredu. Dirkač, ki trenutno vodi v prvenstvu, bo na koncu tudi postal svetovni prvak," je povedal Britanec. Seveda mu je v pomoč tudi dejstvo, da je Marc tudi v lanski sezoni vodil po polovici prvenstva in se na koncu brez večjih težav že v Motegiju veselil naslova prvaka. "Marc se poigrava z njimi. Tako kot se je poigral z Maverickom med kvalifikacijami (dirkača sta imela bližnje srečanje, op. p.). Preprosto ljubi to, zdi se mu smešno. Če se želiš z njimi igrati miselne igrice, ti to ne bo uspelo. On se jih igra s teboj. Dirkač, ki trenutno vodi v prvenstvu, je najboljši in najmočnejši dirkač v prvenstvu. In tudi na koncu bo to, če se res ne zgodi nekaj nepredstavljivega," je še po dirki na Saškem povedal Crutchlow. Za Marqueza je bila sicer zmaga v vzhodni Nemčiji šele druga po dirki v Austinu, a več kot očitno v letošnji sezoni ne bo treba zbrati prav veliko točk za naslov prvaka, saj vsi dirkači delajo napake. Kdo bo postal svetovni prvak za sezono 2017, bomo izvedeli najpozneje 12. novembra, ko bo na sporedu dirka za VN Valencie, a do takrat je za dirkače še dolga pot. In ta pot se bo po poletnem premoru začela 6. avgusta z vselej zanimivo dirko v Brnu.

Cal Crutchlow

Crutchlow je prepričan, da bo Marquez 12. 11. okronan za svetovnega prvaka v razredu motoGP.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 46
 
DivineDante 13.07.2017 21:03:07
Rosii mi je ok, na živce mi grejo njegovi omejeni navijači, ki med ušesi nimajo prav veliko za pohvaliti .. Verjetno se jih tudi sam dohtar mnogokrat sramuje in izogiba.
Več komentarjev