MotoGP dobil novo legendo, Mamola počaščen: Sem prvi v elitni druščini, ki ni bil nikoli prvak!

Randy Mamola bo postal 26. dirkač, ki bo sprejet v motociklistično hišo slavnih oziroma bo postal MotoGP legenda. Američan se bo tako pridružil elitni druščini dirkačev, ki jih je v preteklosti že doletela ta čast, hkrati pa bo postal prvi dirkač, ki bo sprejet med legende, čeprav ni nikoli postal svetovni prvak.

Randy Mamola motoGP legenda

Randy Mamola je med leti 1979 in 1992 pustil neizbrisen pečat v svetovnem motociklističnem prvenstvu. (Foto: AP)

"Sem prvi dirkač, ki bo sprejet med legende in nisem nikoli postal svetovni prvak. Dosegel sem veliko, predvsem z dobrodelnimi dogodki, in to je tisto, kar mi pomeni največ," je skromno dejal Randy Mamola, ki se lahko pohvali s 13. zmagami v nekdanjem 500-kubičnem razredu. V karieri, ki je trajala med letoma 1979 in 1992, je tekmoval za moštva Suzuki, Honda, Yamaha in Cagiva in bil kar štirikrat svetovni podprvak, nikoli pa prvak. Kljub temu so se pri Dorni odločili, da Američana sprejmejo med legende športa, saj je pustil velik pečat tako na dirkališčih kot tudi izven njih. Mamola je sicer najuspešnejši dirkač vseh časov, ki nikoli ni osvojil naslova svetovnega prvaka. Med legende pa ga bodo sprejeli med letošnjo sezono, in sicer pred dirko za VN Amerik v Austinu. 

"Tega res nisem pričakoval. Prijetno sem bil presenečen, ko sem dobil ta klic. Fantastično je bilo začeti dan s tako lepo novico. Ko sem novico delil z družino, si lahko le predstavljate, kakšno je bilo navdušenje. A so nato hitro spoznali, da bodo zdaj morali živeti z živo legendo," je v smehu dejal Mamola, ki bo postal osmi Američan med legendami motociklističnega svetovnega prvenstva. "MotoGP je moje življenje in del te karavane sem že 39 let. Videl in doživel sem veliko, vse odkar sem pri 19-ih prvič stopil v ta svet. Sem zelo počaščen, da sem bil sprejet v družbo takšnih neverjetnih dirkačev, ki so pustili neizbrisen pečat v našem športu," je še dodal Mamola. "Veselim se tudi zaradi tega, ker me bodo med legende sprejeli v Teksasu, saj se bo lahko dogodka udeležila celotna družina in veliko prijateljev. Po začetnem šoku sem zdaj že malce bolj umirjen, a še vseeno se zavedam, kakšna čast me je doletela, da so me v to družbo izbrali dirkači in ljudje, ki delajo ta šport tako priljubljen in uspešen," zaključi Mamola. 

Seznam MotoGP legend:
Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angiel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Kenny Roberts Jr., Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Criville, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Nicky Hayden.
 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2018

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 62
Achilleus 14.02.2018 15:58:06
Zanimivo. Sem že mislil, da so se nekatere stvari doživljensko opustile. jezdić spet aktivno vključuje nick kaktusx......Pod tem nickom sem ga osebno premagoval dve ali tri sezone nazaj.
Achilleus 14.02.2018 15:58:55
.............kmal pride šrampa na sceno, pa bo ekipa popolna.....Ta je bil tudi poražen..praw proti meni.
jezdimir 14.02.2018 16:32:33
Obstaja veliko nickov ki so ti nočna mora, verjamem da se ti ob vsakem drugem pojavijo blodnje in tresejo gate od straha...hehehe
Achilleus 14.02.2018 17:10:28
...komu bol kot tebe! Kako kaj elektronika...vam jo je ze uspelo kopirat...
Več komentarjev