Po novi smrti na katalonskem dirkališču Montmeloju grozi umik s koledarja dirk motoGP

Le 13 mesecev po tragični smrti Luisa Saloma na dirkališču v Montmeloju se je na isti stezi zgodila nova nesreča s tragičnim izidom. Na dirki 24 ur Katalonije je po padcu v prvem zavoju preminil Enric Sauri. Nova smrt na dirkališču Montmelo znova odpira vprašanje varnosti. Brez milijonskih vložkov za preureditev dirkališča Montmeloju grozi umik s koledarja motoGP.

Dirkač Enric Sauri, član ekipe Motos Gaspart, je tragično preminil v soboto na dirki 24 ur Katalonije, potem ko je zdrsnil v prvem zavoju in trčil v zaščitne ograje. Pri tem je utrpel nekaj kritičnih poškodb, zato je sledila takojšnja deportacija v bližnjo bolnišnico General de Granollers, kjer pa zdravnikom ni uspelo rešiti Saurijevega življenja. "Dirkališče Barcelona-Katalonija obžaluje smrt Enrica Saurija ter družini, prijateljem in ekipi pošilja globoko sožalje. V spoštovanje dirkača bo zmagovalna podelitev potekala brez šampanjca in z minuto molka," so sporočili organizatorji. To je sicer nova smrt na dirkališču v Montmeloju, potem ko je pred 13 meseci tragično preminil Luis Salom (dirkač razreda moto2). Ta je padel v zavoju številka 12 na petkovem treningu. Čeprav tedaj organizator (uradno) ni bil kriv za smrt Katalonca, je zdaj pod velikim drobnogledom Dorne, ki zahteva predelavo dirkališča in preplastitev z novim asfaltom, če dirkališče Barcelona-Katalonija še želi ostati na koledarju dirk motoGP. Dva izmed osnovnih pogojev sta preplastitev in sprememba zavoja številka 12, kar naj bi po prvotnih ocenah stalo tri milijone evrov. Po novi tragični nesreči v zavoju številka 1 pa so se zdaj odprla nova vprašanja o splošni varnosti dirkališča v Montmeloju. Če bodo potrebne nove spremembe, se vse bolj zdi, da Montmeloja že v prihodnji sezoni ne bo na koledarju dirk motoGP. 

V Sachsenringu pretekli vikend je bil zelo jasen tudi predsednik Dorne Carmelo Ezpeleta. "Če bo Katalonija tudi leta 2018 na koledarju, bo na sporedu 19 dirk, če Katalonije ne bo, jih bo 18," je za španski AS na nemških tleh povedal alfa in omega Dorne.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
Bugs_Bunny 10.07.2017 11:28:31
Ne razumem zakaj ga eni obrekujete??? Naj počiva v miru.
Več komentarjev