Rossi ne vidi favorita za naslov prvaka, a opozarja na Marqueza: Največ je izvlekel takrat, ko je imel težave

Najboljši motociklisti sveta, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu razreda motoGP, trenutno uživajo v zasluženem poletnem premoru. Po polovici prvenstva je v najboljšem položaju aktualni svetovni prvak Marc Marquez, ki je po mnenju Valentina Rossija v vodstvu zato, ker je točke nabiral tudi takrat, ko je imel težave.

MotoGP VN Katalonije 2017 - 2

Marc Marquez je najbolj nasmejan odšel na poletni premor. (Foto: AP)

Marc Marquez je po polovici sezone v razredu motoGP v najboljšem položaju, da še četrtič v zadnjih petih letih postane svetovni prvak v elitnem razredu. Mladi Katalonec je vodstvo prevzel na deveti dirki sezone na Sachsenringu, kjer je slavil še osmič zapored. In čeprav ni tako konstanten in tako prepričljiv, kot je bil na primer v šampionski sezoni 2014, ko je dobil prvih deset dirk, je vseeno na poletni odmor odšel kot vodilni dirkač. Letošnje prvenstvo je sicer izjemno izenačeno in nepredvidljivo, saj smo na uvodnih devetih dirkah dobili kar pet različnih zmagovalcev. To je sicer daleč od rekordnega števila različnih zmagovalcev iz lanske sezone, ko so na osemnajstih dirkah videli kar devet različnih zmagovalcev. Marquez ima tako na vrhu prvenstvene razpredelnice 129 točk, kar je zgolj pet več od Mavericka Vinalesa in šest več od Andree Doviziosa, ki je v letošnji sezoni Ducatiju privozil že dve zmagi. Daleč ni niti devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki za vodilnim Špancev zaostaja zgolj za deset točk. V bitki za prvaka je torej še vse odprto in tega se zaveda tudi izkušeni Italijan, ki se tudi v letošnji sezoni, kljub 38. letom, še naprej bori za zmage z občutno mlajšimi dirkači. "Vsi, ki se trenutno borimo za naslov prvaka, smo enako konkurenčni. Vsi smo na istem nivoju. Sam ne vidim izrazitega favorita. Odpisal ne bi niti Danija Pedrose, saj tudi on ne zaostaja prav veliko," je povedal Italijan, ki sicer trenutno uživa na zasluženem odmoru pred napornim drugim delom sezone. 

Rossi, ki je zadnje tri sezone končal na nehvaležnem drugem mestu v svetovnem prvenstvu, sicer pozna odgovor na vprašanje, kje si je Marquez privozil več točk kot ostali. Čeprav je Marc vknjižil dve točkovni ničli, pa je že petkrat stal na odru za zmagovalce, od tega je tudi dvakrat zmagal, in sicer na "njegovih" dirkališčih v Austinu in na Sachsenringu. Legendarni Italijan je namreč mnenja, da je Marquez največ točk osvojil, takrat, ko je imel veliko težav, kar pa njemu in ostalim konkurentom ni. Tu ima predvsem v mislih dirki v Jerezu in Barceloni, kjer je bila tovarniška Yamaha v peklenski vročini povsem nekonkurenčna. "Marquez je vodilni, ker je takrat, ko je imel največ težav, ni izgubil veliko točk. To nam ni uspelo. Zelo je močan. Zmagal je takrat, ko je to najbolj potreboval, ko pa je imel težave, je dobro omejil škodo, ki je nastala. To je razlog, zakaj je ponovno vodilni v svetovnem prvenstvu," je še dodal Rossi. Prvenstvo je sicer še zelo dolgo. Na devetih preostalih dirkah je na razpolago še dovolj točk, da se vrstni red pri vrhu še enkrat povsem premeša. Dirkači razreda motoGP bo sicer s sezono nadaljevali 6. avgusta, ko bo v Brnu na sporedu dirka za VN Češke. Seveda s prenosom na Kanalu A in VOYO. 

Valentino Rossi

Valentino Rossi v letošnji sezoni ne vidi izrazitega favorita za naslov prvaka. (Foto: Twitter)

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 143
 
DivineDante 02.08.2017 11:19:16
Sprijaznit se bo treba, vse mine ..
Več komentarjev