Brivio še vedno navdušen nad Rossijem: Drugi dirkači si ga naj vzamejo za vzor in črpajo njegovo strast in motivacijo

Valentino Rossi ni skrival razočaranja po končani sezoni 2017 v razredu motoGP. Legendarni Italijan je v omenjenem prvenstvu končal na petem mestu in nikoli ni bil v igri za naslov svetovnega prvaka. Pomagala mu ni niti poškodba noga, ki jo je utrpel v drugi polovici sezone. Nad njegovo željo, da se vrne na motocikel, kljub težki poškodbi in poskuša tekmovati je vseeno navdušen njegov dober prijatelj Davide Brivio.

Davide Brivio, Maverick Vinales in Valentino Rossi 2016

Davide Brivio, Maverick Vinales in Valentino Rossi med sezono 2016, ko je Maverick še branil barve Suzukija.

Dirkači in moštva, ki nastopajo v elitnem razredu motoGP, že nestrpno pogledujejo proti začetku nove sezone svetovnega prvenstva. Veliko od nove sezone znova pričakuje devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki bo predvsem upal, da mu bo Yamaha pripravila boljši motocikel kot ga je imel na voljo v minuli sezoni. Italijan je v lanski sezoni sicer zmagal na eni dirki in temu dodal še tri druga in dve tretji mesti, a bil daleč od tako želenega desetega naslova prvaka. S težavami se je predvsem soočal na dirkah, kjer je bilo zelo vroče in na deževnih dirkah, kjer nikakor ni imel oprijema na zadnji gumi. V drugem delu sezone pa mu je zagodla še poškodba noge, ki jo je staknil na treningu z enduro motociklom le nekaj dni pred začetkom domače dirke v Misanu. Kljub zlome noge, pa se je dirkaški doktor v karavano vrnil že na naslednji dirki v Aragoniji in takoj navdušil ljubitelje motociklizma. Omenjeno veliko nagrado je namreč začel s prve startne vrste, se več kot polovico dirke boril za stopničke, na koncu pa pristal na petem mestu. In prav ta predstava je najbolj navdušila njegovega dobrega prijatelja in nekdanjega menedžerja Davideja Brivija, ki je sicer sedaj vodja moštva Suzuki. 

"Valentino me vedno preseneča, toda takrat me je še toliko bolj. Ne morem verjeti, kje je našel toliko motivacije, da se je pri teh letih in tako težki poškodbi noge vrnil predčasno, kot so mu napovedali zdravniki. Mislili bi si, da po tako dolgi in izjemni karieri, v kateri je osvojil vse, kar se osvojiti da, da mu ena izpuščena dirka ne bo pomenila nič. A on je storil ravno nasprotno, garal, okreval in se vrnil predčasno," je z navdušenjem italijanskim medijem povedal Brivio, ki je tudi zaslužen, da ima Rossi pri Yamahi novega moštvenega kolega. On je namreč leta 2015 v elitni razred k Suzukiju pripeljal Mavericka Vinalesa in pomagal izpiliti njegov talent. Ne nazadnje je Vinales pod vodstvom Brivia leta 2016 v Silverstonu Suzukiju privozil prvo zmago med elito po več kot desetletju. 

Brivio rad sodeluje z mladimi dirkači in jim pomaga doseči pričakovan potencial, ali ga celo preseči. In to energijo, da pomaga mladim, črpa prav iz Valentina, ki je v njegovih očeh pravi vzornik za vsakega mladega dirkača. "Ves čas sem govoril, da je Valentino primer dirkača, o katerem bi morali napisati knjige in o njem predavati. Upam, da ga mladi dirkači podrobno spremljajo in poskušajo nekaj njegove motivacije črpati v svoje dirkanje in razvoj kariere. On mora biti dober primer strasti in motivacije pri dirkanju z motocikli. Vesel sem zanj in upam, da gre čimveč dirkačev po njegovih stopinjah," je še dejal Brivio. Če se bo Rossi sposoben v letošnji sezoni boriti za naslov prvaka, pa bomo izvedli že zelo kmalu. Konec meseca so na sporedu že prva zimska testiranja, katera bodo dirkači opravili v Maleziji. Še pred tem pa bo moštvo Movistar Yamahe predstavilo motocikel za sezono 2018. Omenjeni dogodek o 24. januarja v Madridu, tam pa bo tudi naša novinarka Eva Koderman Pavc, ki bo za vse, ki radi spremljate motoGP pripravila nekaj zanimivih zgodb, tako o Yamahi, kot seveda o obeh dirkačih. Ne zamudite!

 

 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 43
profesormarck 09.01.2018 11:04:51
Ma kakšen vzor neki,da je že devet let v suši? Sami nakladači..dirkat je treba,kot Marc-profesor motorja !
Več komentarjev