Se Marquez vidi v drugem moštvu? 'Srce in glava mi govorita, da je Honda prava zame, a vseeno bom poslušal druge ponudbe'

Marc Marquez že pri 24 letih velja za enega najboljših dirkačev, ki so kadarkoli tekmovali v svetovnem prvenstvu. Španec, ki je od leta 2013 osvojil kar štiri naslove svetovnega prvaka v razredu motoGP, že nestrpno pričakuje novo sezono, v kateri bo znova branil naslov. Priznal pa je tudi, da tudi razmišlja o prihodnosti in da ni nujno, da bo pri Hondi ostal do konca kariere.

Marc Marquez svetovni prvak motoGP v sezoni 2017 - 4

Marc Marquez je novembra lani še četrtič v karieri postal svetovni prvak razreda motoGP. (Foto: AP)

Pet sezon med elito in kar štirje naslovi svetovnega prvaka. Tako bi lahko v enem stavku napisali, kaj vse je od leta 2013 v razredu motoGP dosegel španski čudežni deček Marc Marquez. V lanski sezoni je znova dokazal, da gre za izven serijskega dirkača, da gre za pravega šampiona, ki ga, ko je popolnoma osredotočen in zaupa v zmogljivost svojega motocikla, nič ne more vreči iz tira. In prav zaradi tega bo tudi v letošnji sezoni eden glavnih, če ne kar glavni kandidat za naslov svetovnega prvaka. Še preden se je začela sezona 2018, pa se že na dolgo in široko govori o sezoni 2019. Zakaj? Večini dirkačev namreč po koncu prihajajoče sezone potečejo pogodbe z njihovimi moštvi. Trenutno je izjema zgolj Maverick Vinales, ki je konec januarja na predstavitvi moštva Yamaha naznanil, da je obstoječo pogodbo z japonskim moštvom podaljšal do konca leta 2020. Blizu podpisa nove pogodba pa je tudi devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki bo ostal pri Yamahi, če bo dovolj konkurenčen, da se bori za naslov prvaka. To odločitve bo dirkaški doktor sprejel na začetku evropskega dela sezone. Ostali dirkači pa so bolj ali manj v 'temi', kar se njihovih prihodnosti tiče. Eden takšnih je tudi Marquez, čeprav verjetno nihče ne dvomi, da mu Honda brez pomislekov podaljša pogodbo. Saj nimajo razloga, da bi spreminjali zmagovalni tandem zadnjih sezon. Marc ves čas govori, da je pri Hondi srečen in da ne razmišlja o prihodnosti, ampak zgolj o sedanjosti, a vseeno ne zavrača, da bi se nekoč preizkusil pri kakšnem drugem moštvu in poskušal postati eden redkih dirkačev, ki se lahko z naslovom prvaka pohvalijo na dveh različnih motociklih. 

"Ves čas govorim, da bo Honda prvo moštvo, s katerim se bom pogovarjal. Srce in glava mi ves čas govorita, da so oni moja prva izbira. Toda istočasno moram biti pozoren in poslušati, kaj o meni govorijo pri ostalih moštvih. Nočem izključiti niti te možnosti," je v pogovoru s španskimi novinarji na gala podelitvi španske motociklistične zveze. Med možnimi kandidati se najbolj pogosto pojavljata imeni Ducati in KTM. Oba predstavljata velik izziv. Z Ducatijem je edini naslov v zgodovini osvojil Casey Stoner in Marquez bi zagotovo sprejel tak izziv. Po drugi strani pa je velik izziv tudi borba za naslov z moštvom, ki se je elitnemu razredu pravkar pridružil. Tukaj lahko močno vlogo odigra tudi Red Bull, ki je sponzor moštva kot osebni sponzor Marqueza. "Pogovori s Hondo so se že začeli, a nič konkretnega. Nikamor se mi ne mudi, bom počakal, da vidim kako se stvari razvijejo. Sam sem osredotočen na prihajajočo sezono in zimska testiranja," je še dodal šestkratni svetovni motociklistični prvak. 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2018

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 126
jursce 15.02.2018 08:14:26
Mark drži se Honde! Upam, da ne bo prešaltal na Italijanski paradajz in se osvinjal, kot se je rumeni kanarinček! Jodlarska tehnika je še v povojih in vprašanje je, kje bodo zaključili!!!
Več komentarjev