Šef moštva Tech 3 popihal na dušo Dovizosu: Andrea je izvrsten dirkač in čisto običajen fant

"Vedno pravimo, da je bil 'Dovi' morda celo najboljši dirkač, s katerim smo kdaj delali," o Andrei Doviziosu, ki si je v letošnji sezoni med privrženci motociklizma pridobil ogromno simpatij, pravi šef moštva Tech 3 Herve Poncharal. Enoletno sodelovanje v sezoni 2012 je bilo še kako plodno, saj je s poltovarniškim motorjem Italijan na koncu osvojil celo četrto mesto v skupni razvrstitvi razreda motoGP.

Dovizioso Tech 3 2012

Na Doviziosa (na sliki na motorju Tech 3) ima Poncharal zelo lepe spomine. (Foto: AP)

Motociklistično sezono MotoGP 2018 si boste lahko, tako kot ste zdaj zagotovo že vajeni, ogledali na Kanalu A in VOYO.

"Najprej bi rad poudaril, da je to bilo neverjetno dobro leto," se Herve Poncharal, šef moštva Yamaha Tech 3, spominja sezone 2012. Še kako lepe spomine ima na Italijana Andrea Doviziosa. "Kljub temu da je degradiral iz tovarniškega moštva na poltovarniško, se nikoli ni obnašal kot nekdo, ki bi degradiral. Navajen je bil na stvari, ki mu jih mi nismo mogli ponuditi, a se nikoli ni pritoževal. Pa bi se lahko. Govorimo o plači, organizaciji, logistiki … Bil je neverjeten. Osvojil je veliko stopničk in velikokrat je izzval tovarniške dirkače, pa čeprav ni bil deležen enake opreme,’’ je Poncharal še pohvalil Italijana. Ta se je na ducatiju v sezoni 2017 skupaj z Marcom Marquezom do zadnjega boril celo za naslov prvaka razreda motoGP.

Francoz na čelu ekipe Yamaha Tech 3 je izpostavil, da je kljub vsem dobrim rezultatom Dovizioso ostal preprost fant. Vse skupaj je Poncharal ’opremil’ z anekdoto. "Spominjam se, da me je Doviozoso povabil k sebi domov v bližino Misana, kjer sem videl lepo hišo, toda nič kaj vpadljivo, običajen avto in žar, ki ga je upravljal nihče drug kot Dovi. Zelo malo dirkačev počne kaj takega," je izpostavil Francoz.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 46
 
mzvezda 07.01.2018 14:26:04
24ur dajmo kakšno novo novičko nooo
JackSparrovvvvv 07.01.2018 19:43:23
Evo novice- s kolegi pijemo že sedmo rundo in se mamo fajn. Hallo Slovenija 🇸🇮
jezdimir 07.01.2018 22:54:49
Sem vedel da piješ...hehehe
Več komentarjev