Šefi Ducatija navdušeni nad Lorenzom: Veliko truda je vložil, da je spremenil slog vožnje, da ni hiter, smo krivi mi!

Za Jorgejem Lorenzom je zahtevna krstna sezona pri moštvu Ducati. Petkratni svetovni prvak je po koncu sezone 2016 po devetih uspešnih sezonah zapustil Yamaho in se preselil k italijanskemu prozivajalcu. Prvo leto na rdečem motociklu je izkoristil za učenje in privajanje, zato je bil končni 'izplen' tri uvrstitve na oder za zmagovalce. Kljub temu, pa so šefi moštva iz Borgo Panigaleja zadovoljni s Špancem.

VN Češke Brno MotoGP - 1

Jorge Lorenzo je navdušil vodstvo Ducatija, ki pričakuje, da se bo Španec v prihajajoči sezoni sposoben boriti za zmage. (Foto: AP)

"Prepričan sem, da se bo Jorge boril za naslov svetovnega prvaka v prihajajoči sezoni," so bile besede aktualnega podprvaka v razredu motoGP Andree Doviziosa. Italijan je torej prepričan, da se je Jorge Lorenzo v krstni sezoni na Ducatiju naučil dovolj, da se bo sposoben boriti za 'sveti gral' motociklizma. Po pričakovanji je za Špancem zahtevna prva sezona na rdečem motociklu. Sam si pred začetkom lanske sezone ni delal utvar, saj se je zavedal, da so vozne lastnosti Ducatija povsem drugačne kot tiste od Yamahe. Kljub temu je odpeljal nekaj dobrih dirk in se trikrat povzpel na oder za zmagovalce. Čeprav ga je Dovizioso, ki se je s šestimi zmagami celo do zadnje dirke boril za naslov, povsem zasenčil, pa so pri Ducatiju zadovoljni s Špančevim doprinosom in njegovo željo po boljših rezultatih. 

"Jorge je vložil ogromno truda v to, da je spremenil svoj slog vožnje. Ducati je zahteven motocikel in uspelo mu je doseči nekaj dobrih rezultatov. Nima še popolnega paketa, s katerim bi bil še hitrejši, a zato smo krivi mi in ne on. Moramo poiskati rešitve, da bo lahko še hitrejši. On se je prilagodil motociklu, sedaj pa je na nas, da mu omogočimo še hitrost. Ko bomo poiskali to rešitev, bo izjemno hiter," je dejal šef moštva Davide Tardozzi. Italijan je še dodal, da je imel Jorge največ težav v zavojih, kjer zaradi karakteristik motocikla ni uspel razviti hitrosti, ki bi jo potreboval, da bi se lahko redno boril za zmage, kot je to uspelo njegovemu moštvenemu kolegu, ki ima že veliko več izkušenj z Ducatijem. "Hitrost v zavojih. Moramo mu pripraviti motocikel, ki bo izhodih iz zavojev razvil potrebno hitrost. Lahko je bistveno hitrejši, le motocikel mu mora to omogočiti," je še dodal Tardozzi, ki tudi upa, da bo Lorenzo z moštvom ostal tudi po koncu letošnje sezone, ko mu pogodba z rdečimi iz Borgo Panigaleja poteče. 

Jorge Lorenzo - 3

Jorge je v moštvo prinesel tudi nekaj prepotrebne zmagovalne mentalitete. (Foto: motoGP)

Dovi je bil zaradi Jorgeja tako konkurenčen
Tardozzi je tudi priznal, da je bil Dovi v letošnji sezoni tako konkurenčen tudi zaradi Lorenza. Španec, ki je trikrat osvojil naslov prvaka med elito, Italijanu ni pomagal zgolj na dirkališčih, ampak tudi z neprecenljivimi nasveti. "Zagotovo! Jorge je pomagal Doviju. Prepričal ga je, da je vrhunci dirkač in da se lahko bori za zmage. Dovi je vedel, da je hiter, manjkalo mu je zgolj nekaj zmagovalne miselnosti in to mu je Jorge dodal," je še dodal Tardozzi. Ducati bo sicer prvo moštvo med elito, ki bo predstavilo motocikel za prihajajočo sezono. Rdeči bodo namreč v ponedeljek 15. januarja v tovarni v Borgo Panigaleju skupaj z dirkačema razkrili, kaj so pripravili za sezono 2018. Tam bo tudi naš novinar Gašper Jakomin, ki bo poskušal pridobiti čimveč zanimivih informacij pred začetkom zimskim testiranj, ki se za dirkače razreda motoGP začnejo 28. januarja v Maleziji. 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
 
motorist_mb 10.01.2018 10:04:57
Z Dovijovo pomočjo lahko premagata MM-a ampak takoj določit kdo je prvi voznik kar pa je težko vrjetno...Dovi forza!
JackSparrovvvvv 10.01.2018 11:24:49
Če bo Lorenzo premagal Dovija, te bom v Mariboru poiskal in nabutal.
Več komentarjev