Domžalčani se iz Velenja vračajo s porazom, Gorica izgubila v Krškem

Nogometaši Krškega so v novo nogometno sezono Prve lige vstopili z zmago nad Gorico z 2:1, prav takšen rezultat pa so si priborili tudi nogometaši Rudarja iz Velenja, ki so v 1. krogu premagali Domžale (2:1).

Domžale - Krka - 3

Domžale so v novo sezono Prve lige vstopile s porazom proti velenjskemu Rudarju. (Foto: Damjan Žibert)

Po odličnem štartu na mednarodnem prizorišču in treh zmagah so slovenski pokalni prvaki iz Domžal novo sezono Prve lige Telekom Slovenije začeli s porazom. Rudar Velenje je zasluženo prišel do vseh treh točk, zmagoviti zadetek za 2:1 pa je v izdihljajih tekme zabil 19-letni Jakob Novak. Čeprav so prvo priložnost na tekmi zamudili gostje - Alen Ožbolt ni izkoristil 'izleta v prazno' vratarja Mateja Radana oziroma njegov poskus loba ni zadel gola, so bili Velenjčani gospodarji uvodne tretjine tekme. Utrujeni in očitno premalo motivirani Domžalčani so imeli največ težav s hitrim in prodornim Johnom Maryjem Uzuegbunamom, ki je bil dvakrat v ugodnem položaju, a mu je v obeh primerih vratar Dejan Milić preprečil veselje. Še posebej iznajdljiv je bil Milić v drugem poskusu, ko je s konicami prstov spremenil smer usnju in ga preusmeril preko gola. V 32. minuti pa je bil tudi Milić brez moči. Velenje je premoč kronalo z zadetkom Milana Tučića, ki se je po podaji Damjana Trifkovića znašel sam sredi kazenskega prostora in z glavo natančno zadel desni spodnji kot.

Veselje na tribunah stadiona Ob jezeru ni trajalo dolgo. V 38. minuti je navidezno nenevarno situacijo slabo ocenil vratar Radan. Žogo je hotel izbiti izven kazenskega prostora, a jo pri tem povsem zgrešil, do nje je prišel Petar Franjić, ki je preigral Mateja Mužeka in zadel nebranjeno mrežo. V nadaljevanju se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Rudar je bil več pri žogi, bil je bolj aktiven in nevaren, Domžale pa so se branile in prežale na občasne protinapade. V prvih dvajsetih minutah drugega polčasa so imeli domači tri lepe priložnosti. Najprej so se napadalci Rudarja preveč obotavljali in si predolgo podajali žogo, nato je branilec Domžal Jan Repas žogo izbil z golove črte, v 62. minuti pa je poskus Damjana Vukliševića iz neposredne bližine čudežno ubranil vratar Milić. A na koncu se je želja in dobra igra Rudarju vendarle obrestovala. V 88. minuti je Novak, ki je v igro vstopil dobrih deset minut prej, po preigravanju prišel do močnega strela, žoga je zadela prečnik, se odbila v tla, glavni sodnik Nejc Kajtazović pa je ocenil, da je s celotnim obsegom prešla golovo črto in pokazal na sredino igrišča.

ND Gorica

Goričani so po porazu na evropskem gostovanju izgubili tudi v prvem krogu Prve lige. (Foto: Ervin Čurlič)

Na klopi domačega prvoligaša Krškega se je ob nekaj novincih proti slovenskim podprvakom predstavil tudi novi trener Stipe Balajić. Goričani so igrali prvo domačo prvenstveno tekmo po seriji treh evropskih, že v četrtek jih čaka lov na zaostanek dveh golov iz gostovanja s Panioniosom. Srečanje v Krškem, ki se je prav razvnelo šele v drugem polčasu, pa je sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina. Krčani bi lahko prišli do vodstva že v 18. minuti, ko se je sam v sredini kazenskega prostora pred vratarjem Gregorjem Sorčanom znašel Nikola Mandić, vendar je čuvaj mreže gostov žogo uspel odbiti. Gostje so skušali v nadaljevanju nekajkrat zapretiti od daleč, vendar neuspešno in premalo konkretno, domači pa so bili vse več pri žogi. V 40. minuti je po odbijanju žoge v kazenskem prostoru domačih okroglo usnje nepričakovano prišlo do Donatusa Josepha Edafeja, ki pa se nekaj metrov od gola ni znašel in je žogo le oplazil.

Sinje-modi, tokrat v belem, so že kmalu po začetku drugega dela zaostajali. Miljan Škrbić je najprej lepo začel akcijo domačih, poslal žogo na levo stran kazenskega prostora do prostega Tonćija Mujana. Ta je po krajšem vodenju podal točno na glavo Škrbića, ki je pred tem lepo utekel pred gol in nato prejeto žogo med nogama Sorčana poslal v mrežo. Le šest minut pozneje je bil po akciji s kota ponovno v ospredju Škrbić, ki je odbito žogo na prvi vratnici pričakal na drugi, se otresel Mihe Gregoriča in z glavo z neposredne bližine poslal žogo v prazno mrežo. Varovanci Mirana Srebrniča so se tako hitro po nadaljevanju znašli v precejšnjem zaostanku, zato je trener v igro poslal sicer člana udarne zasedbe Rifeta Kapića in Nigerijca Bedeja Amarachija Osujija. Slednji se je na pravem mestu znašel že štiri minute po vstopu v igro, izkoristil zmedo domačih, ki so po podaji Kapića v kazenski prostor slabo odbijali žogo. Do nje je prišel Osuji in jo poslal ob vratnici v gol. Uroš Jovanović se je v 69. minuti dobesedno sprehodil v kazenskem prostoru gostov, njegov strel je Sorčan odbil, Mandić pa še drugega darila ni znal pretvoriti v zadetek. Goričanom pritisk ob koncu rednega dela in v štiriminutnem sodnikovem dodatku ni prinesel izenačenja.

Izida 1.kroga Prve lige: 

Rudar Velenje - Domžale 2:1 (1:1)
Tučić 32., Franjić 38.; Novak 88.

Krško - Gorica 2:1 (0:0)
Škrbić 50., 56.; Osuji 65.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 28
-MARIBOR- 17.07.2017 10:36:46
Olimpija je že izpolnila cilj - prva na lestvici.
Več komentarjev