Der Spiegel razkril: Real junija 2013 z odkupom klavzule želel pripeljati Messija iz Barcelone

Nemški časopis Der Spiegel je v petkovi izdaji postregel s pravo ’bombo’, potem ko so nemški novinarji razkrili, da je Real Madrid junija 2013 želel plačati 250 milijonov evrov vredno klavzulo za prestop Lionela Messija iz Barcelone v Real.

Real Madrid - Barcelona - 5

Ronaldo in Messi bi v sezoni 2013/14 kmalu postala soigralca. (Foto: AP)

Nemški časopis Der Spiegel je razkril, da je junija 2013 odvetnik družine Messi Inigo Juarez obvestil Lionelovega očeta, da je Real Madrid pripravljen plačati 250 milijonov evrov vredno klavzulo, v kolikor je Lionel Messi pripravljen prestopiti iz Barcelone v Real.

Real Madrid, ki je prav tisto poletje s plačilom astronomske odškodnine v svoje vrste iz Tottenhama zvabil Garetha Balea, je po pisanju taistega časopisa Messiju ponudil 23 milijonov evrov plače letno vse do poletja 2021, dodatno pa bi njegov oče prejel še milijon evrov letno. Iz tabora Reala, natančneje kar predsednik Florentino Perez je novico sicer označil za lažno.

A Der Spiegel je postregel s konkretnimi podatki, tudi s tem, kako bi izgledal skrivnostni sestanek z Argentincem. Zgodil bi se kar v zraku, in sicer na zasebnem letalu, na katerem bi bili zgolj napadalec Barcelone Messi, njegov odvetnik, Florentino Perez in takratni športni direktor Reala Miguel Pardeza.

Olje na ogenj je prilil še zapis, da so Jorgeju Messiju, očetu Lionela Messija, obljubili, da bodo pritisnili na tedanjega predsednika vlade Mariana Rajoya v primeru davčne utaje družine Messi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 50
 
ELPhenomeno 14.01.2018 11:37:40
Čuj, zelel pripeljati??? Pa a obstaja ksn klub ga nezeli pripeljati??? Bayern pa ni razmisljal o tem al kko??? Ubistvu še kr razmišlja tko kt ostali, z raznimi pomočmi sponzorjev, sam ni kr tko odprt tošl pa sttrest cifro z 000.000.000.000 ;)
Več komentarjev