El Mundo: Modrić plačal milijon evrov, da se je izognil zaporni kazni zaradi utaje davkov

Hrvaški nogometni zvezdnik Luka Modrić je dosegel dogovor s španskimi davčnimi oblastmi za poplačilo skoraj milijona evrov davkov, ki jih po dosedanjih ugotovitvah ni plačal. Dvaintridesetletni igralec Reala iz Madrida je pod lupo davčnih preiskovalcev od novembra lani, z dogovorom pa naj bi se izognil zaporni kazni, poroča španski El Mundo.

Luka Modrić

Luka Modrić se je pogodil s španskimi davčnimi oblastmi. (Foto: AP)

Pred časom so španski mediji poročali, da je špansko državno tožilstvo zoper kapetana hrvaške nogometne izbrane vrste podalo obtožnica zaradi utemeljenega suma utaje davkov med letoma 2013 in 2014. Obsežna raziskava, ki jo je tožilstvo v Madridu odprlo v začetku leta 2016, je potrdila, da je na seznamu davčnih kršiteljev tudi 32-letni Zadrčan, ki naj bi utajil dobrih 870.000 evrov.

Prihodke od ekonomsko-propagandnih sporočil in drugih sponzorskih pogodb je Modrić prejemal na račun podjetja "Ivano S:A.R.L.", ki ga je V Luksemburgu ustanovil s svojo soprogo Vanjo Modrić. Slednja je po poročanju AS-a in Marce prav tako obtožena utaje davkov, ob tem pa obstaja dodaten sum španske policije, da imata zakonca Modrić odprt še en račun v davčni oazi otok Man, ki se nahaja med Irsko in Veliko Britanijo. 

Plačal, da se bo izognil zaporni kazni
Sedaj pa tretji španski dnevnik El Mundo poroča, da se je Luka Modrić pogodil s tožilstvom v Madridu, da bi se izognil predlagani zaporni kazni. Tako naj bi plačal dober milijon evrov, s katerimi bi tudi pokril vse obveznosti, katere po njihovem mnenju ni prijavil davčnim oblastem. Luka je sicer še eden v nizu nogometašev, ki si kruh služijo v Španiji, ki so bili obtoženi davčne utaje. Podobno sta se s španskimi oblastmi v lanskem letu pogodila tudi zvezdnika Barcelone Lionel Messi in Javier Mascherano, ki sicer služita pogojni zaporni kazni. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
peresni 12.01.2018 18:22:42
So veseli, da je en Hrvat nekaj priznal ;))
Več komentarjev