Messi spet pod budnim očesom španske davkarije: Se je zvezdnik po zaslugi dobrodelne fundacije izognil davkom?

Španske davčne oblasti zvezdniku katalonske Barcelone Lionelu Messiju nikakor ne pustijo spati. Po poročanju španskih medijev naj bi se Argentinec spet znašel na seznamu dacarjev, tokrat zaradi neobdavčenih sredstev, ki so kapnila na račun njegove dobrodelne fundacije.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi ima spet težave s španskimi davčnimi oblastmi. Kot poročajo tamkajšnji mediji, dacarji preiskujejo morebitne nepravilnosti poslovanja njegove fundacije.

Lionel Messi

(Foto: AP)

Po poročanju časnika El Mundo davčni organi preiskujejo morebitne nepravilnosti v poslovanju, ko naj bi Messijeva fundacija dobivala sredstva neposredno iz njegovega kluba Barcelone, na takšen način pa naj bi se izognili plačilu davkov.

Znesek tako izplačanih sredstev naj bi bil po poročanju El Munda 12,7 milijona evrov, Barcelona pa je sredstva plačevala med letoma 2010 in 2016. Znesek, ki ga je prispevala Barcelona, predstavlja 71-odstotni delež proračuna fundacije med letoma 2013 in 2016.

Fundacija Lionela Mesija, njeno poslanstvo je pomoč otrokom iz socialno ogroženih okolij, da bi lahko uresničili svoje sanje, deluje od leta 2007, od leta 2013 je uradno registrirana. Težave z izplačili oziroma možnost utaje davkov naj bi se nanašali na obdobje do leta 2013, ko so v klubu sredstva, namenjena fundaciji, lahko prikazali kot dobrodelne projekte in s tem zmanjšali davčno osnovo. Po prvem posredovanju davčnih oblasti leta 2016 so pri Barceloni spremenili način plačevanja fundaciji in od takrat naj bi bile, tako El Mundo, vse davčne stopnje pravilno obračunane.

Lionel Messi

(Foto: AP)

Mesija je lani špansko vrhovno sodišče obsodilo na 21 mesecev pogojne kazni zaradi davčne utaje, zvezdnik blaugrane je pozneje davčnim oblastem poravnal 4,2 milijona evrov zaostalih davčnih obveznosti.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 52
 
jezevec 15.01.2018 09:07:46
če je to res kaj mu je tega treba pri vseh milijonih ki jih ima
Več komentarjev