Oblak po novi ničli še ni odpisal madridskega Reala: Nikogar se ne sme prečrtati. Real je velika ekipa

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je bil v središču pozornosti po tekmi 19. kroga La lige med Eibarjem in Atleticom (0:1), potem ko je z izvrstnimi posredovanji še dvanajstič v španskem državnem prvenstvu ohranil mrežo nedotaknjeno. ’’Ni čudno, da se za vas zanima pol Evrope,’’ se je glasilo eno od vprašanj španskih novinarjev …

Jan Oblak

Oblak je vknjižil še dvanajsto ničlo v sezoni La Lige. (Foto: AP)

Nikogar se ne sme prečrtati. Real je velika ekipa. Vedno je težko tekmovati v drugem delu sezone.
Jan Oblak

Nanj je Jan Oblak, tako kot smo od njega že vajeni, skromno odgovoril. "To ni moje delo, moje delo je na zelenici. Jaz vsak dan delam, da bi se izboljšal, in vsak dan bom od sebe dal vse, kar lahko," je dejal slovenski reprezentančni vratar Atletico Madrida, ki so ga označili za glavnega junaka zmage v Eibarju. "Ne zdi se mi tako. Vsi skupaj smo glavni akterji. Ne samo jaz. Tokrat mi je moja ekipa še enkrat več pomagala pri nedotaknjeni mreži. Vesel sem zaradi tega. To je uspeh vseh nas," je v svojem slogu pristavil Oblak, ki tudi v tej sezoni ostaja v bitki za nagrado ’Zamora’, za vratarja z najmanj prejetimi zadetki v španski La ligi, toda letos ima izjemno konkurenco v Barceloninem čuvaju mreže Marcu-Andreju Ter Stegnu.

O podaljšanju pogodbe se z Atleticom še niso pogovarjali

Oblak je za Atletico zbral 138 nastopov in kar 58-krat ohranil mrežo nedotaknjeno. Torej večkrat kot Rodri (57) in Courtois (55). Zdaj lovi dosežek Madinabeytiaja (62).

Atletico je z dvanajsto zmago v prvenstvu znižal zaostanke za Barcelono, ki ima tekmo manj, na šest točk, Eibar pa ostaja sedmi, a zgolj s petimi točkami zaostanka za četrtim Real Madridom. "Vsako zmago je treba prigarati. Še posebej tukaj (Eibar, op. p.), na majhnem igrišču, ko grozi ekipa, ki tekmuje zelo dobro. Eibar ima za seboj izjemno sezono. Težko je bilo. Veliko vode, toda na koncu nam je uspelo. V Madrid se vračamo zadovoljni,’’ je tekmo opisal Oblak. Novinarji Asa so ga povprašali tudi, ali je že razmišljal o podaljšanju pogodbe s colchonerosi. "Pogodbo imam do leta 2021, toda o tem še nismo govorili. Najprej se je treba osredotočiti na igrišče. Kar se bo zgodilo, se bo, toda to ni odvisno od mene,’’ je pojasnil Oblak.

Slovenski reprezentančni vratar, na katerega zelo resno računa tudi novi slovenski selektor Tomaž Kavčič, v boju za naslov španskega prvaka ni odpisal niti madridskega Reala, ki za Barcelono ostaja velikih 16 točk. "Nikogar se ne sme prečrtati. Real je velika ekipa. Vedno je težko tekmovati v drugem delu sezone. Upamo, da se jim približamo. Moramo iti iz tekme v tekmo, ne predaleč, saj se nekega dne lahko spremenijo stvari," je zaključil Oblak.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 48
Skladnost 16.01.2018 21:45:24
Jana je treba razumeti. Od malih nog je navijač Reala...
Več komentarjev