Temperamentni Italijan 'odprl novo fronto' z nepredvidljivim Portugalcem: Težav med kluboma ni, obstaja pa velik problem med nama

Na tiskovni konferenci pred sredino tekmo angleškega FA Cupa med Chelseajem in Norwich Cityjem se je trener aktualnih angleških prvakov znova obregnil ob kontroverznega stratega Manchester Uniteda Joseja Mourinha zaradi izrečenih Portugalčevih besed o sodelovanju pri prirejanju izida na dveh tekmah v Serie B pred slabimi sedmimi leti. "Z Mourinhom imava veliko težavo," je poudaril temperamentni Italijan.

Med strategoma velikanov angleškega in posledično evropskega klubskega nogometa Chelseajevim Antoniom Contejem in Unitedovim Josejem Mourinhom že nekaj časa obstaja spor, za katerega se vse bolj zdi, da je težko premostljiv.

Spomnimo, da je pred časom kontroverzni Portugalec izjavil, da mu lahko ljudje marsikaj očitajo pri vodenju moštva, načinu proslavljanja zadetkov, komuniciranja z delivci pravice, toda nikoli mu ne morejo očitati kaznovanosti zaradi sodelovanja pri prirejanju tekem. Slednje je seveda letelo na račun temperamentnega Italijana, ki je bil pred slabimi šestimi leti spoznan za krivega pri prirejanju izida na dveh tekmah v italijanski Serie B proti Novari in Albinoleffeju, ko je v sezoni 2010/11 vodil moštvo Siene.

Antonio Conte Lee Mason Marcos Alonso

Trener aktualnih angleških prvakov, londonskega Chelseaja, Antonio Conte je znova poudaril, da nizkotnega ravnanja stratega Manchester Uniteda Joseja Mourinha ne bo tako zlahka pozabil. (Foto: AP)

Zanetil požar, ki se še lep čas ne bo pogasil 
S to izjavo je Mourinho sprožil pravi revolt na drugi strani, Conte pa se je dan pred pokalno preizkušnjo z Norwich Cityjem znova 'spomnil' na omenjeni neljubi dogodek, ki v skladu z otoško miselnostjo polni stolpce tamkajšnjih tabloidnih medijev. "Ljudje mešajo hruške in jabolka. Težav med kluboma ni, saj gre v primeru Chelseaja in Manchester Uniteda navsezadnje za najboljša mogoča promotorja otoškega klubskega nogometa v svetovnem merilu. Veliko večja težava obstaja med nama kot fizičnima osebama, dejstvo pa je, da njegovih podlih izjav ne bom pozabil nikoli," je med drugim dejal trener Londončanov Antonio Conte.

'Fronta' dobiva nove razsežnosti
Ko so 48-letnega, nekdanjega selektorja 'Azzurrov' povprašali o nadaljnjih posledicah Mourinhovih izrečenih besed, je bil Italijan neposreden: "Se vam zdim kot oseba, ki bi obžalovala svoja dejanja? Nikakor. Marsikaj sva v preteklosti že izrekla na račun drug drugega, kaj pa bo prinesla prihodnost, ne ve nihče." 

 
  


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 21
OzdravljenCripsi 10.01.2018 13:16:50
Nekateri so bolj počasni in so šele zdaj spoznali, kam sodi Ronaldo ..........Za Mourinha pa isto. Chelsea ga je moral 2x nagnati da so spregledali........v glavnem pa sta EDINA, KI SE SAMA HVALITA
Marcquez 10.01.2018 21:28:14
kam sodi?
Več komentarjev