Zidane jezen na medije: Naveličan sem poslušanja kritik. Dopadljivo je pisati negativno o Madridu, proda se več

"Nam ni treba gledati in poslušati vse, kar se reče. To je zelo težko, saj je danes vse, kar se reče o Realu, negativno. Jaz tega ne vidim tako, toda stanje je, kakršno je," pred ligaško tekmo z Villarreallom pravi trener madridskega Reala. Ta ima v španskem prvenstvu s tekmo manj po odigranih 18 krogih kar 16 točk zaostanka za vodilno Barcelono.

Real Madrid - Barcelona - 5

Zidane preživlja težke čase na klopi madridskega Reala. (Foto: AP)

Naveličan sem poslušanja kritik moje ekipe. Z vašega položaja je enostavno reči, da je vse slabo, pa čeprav ti veš, da ni vse slabo. Zelo dopadljivo je govoriti negativno o Madridu, proda se več.
Zinedine Zidane

"Vzeti je treba pozitivne stvari iz vsega tega, ki so, da smo živi vseh tekmovanjih. Nismo tako slabi, kot se govori. Moramo iskati pozitivno energijo in nadaljevati naprej," pred nadaljevanjem sezone pravi trener Zinedine Zidane, ki se je po porazu na derbiju z Barcelono in slabimi izidi na ligaških obračunih, znašel na udaru kritik španskih (pa tudi tujih) medijev. 

A kot zatrjuje Francoz, stanje v ekipi dvakratnih zaporednih šampionov Lige prvakov še zdaleč ni tako alarmantno, kot ga hočejo prikazati mediji. "Všeč mi je bil pristop ekipe na zadnji tekmi. Treba je malce prisluhniti temu, kar govorim. To govorim zato, ker gre za igralce, ki niso tako zelo všečni. Da, naveličan sem poslušanja kritik moje ekipe, toda tega ne bom spremenil in tega nočem spremeniti. Z vašega položaja je enostavno reči, da je vse slabo, pa čeprav ti veš, da ni vse slabo. Zelo dopadljivo je govoriti negativno o Madridu, proda se več ...," je še potarnal Zidane. 

Real Madrid - Barcelona - 7

Zidane sporoča, da je s Cristianom Ronaldom vse v najlepšem redu in da se bo kmalu vrnil k rednemu zabijanju zadetkov. (Foto: AP)

Ta je dodal, da se igralci na njegove nasvete dobro odzivajo, toda vse skupaj bo treba prenesti še na zelenico, na koncu pa bo odločilna samozavest. "Vse skupaj je treba dokazati na igrišču. Kar nam manjka, je konstantnost, da si povrnemo samozavest in to se doseže z zmagovanjem tekem. Na koncu je težko zmagovati tekme, toda mi bomo vztrajali pri temu," je še izpostavil francoski strokovnjak, ki se je prvič na klopi Reala moral soočiti z večjo krizo. Kljub vsemu Francoz pravi, da je iz dane situacije moč povleči ogromno pozitivnega: "Pozitivno je zagotovo to, da smo ’živi’ v vseh tekmovanjih. Vedno si pogledam tekme in vidim kar nekaj pozitivnih stvari. Obstajajo pozitivne stvari v tej ekip."

Zidane: Moje odločitve niso krivične
Zdi se, da mu bo v nadaljevanju sezone še težje, potem ko se je največji rival Reala Barcelona okrepila s Philippom Coutinhom, galaktiki pa za zdaj v svoje vrste niso zvabili nobene odmevne okrepitve. Mediji pa mu očitajo tudi to, da priložnost nudi igralcem, ki si tega ne zaslužijo, ter da bolje pripravljeni pogostokrat obsedijo na klopi. "Nikoli ne bom krivičen do katerega koli igralca. Moram se odločati, to so moje odločitve, toda mislim, da niso krivične, saj so prav vsi moji igralci. Zame so vsi pomembni in tako bo ostalo vse do konca," je zaključil Zidane.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 45
mmmmmmmnnnnnnmmm 13.01.2018 16:44:24
hahahah ..plešavec je že živčn
Marcquez 14.01.2018 21:31:48
plešavec je več dosegel od vašega lessija
Več komentarjev