VIDEO: Nadal se vrača h koreninam: znova bo oblekel majico brez rokavov in lovil dosežek, ki še ni uspel nikomur

Številka 1 svetovnega tenisa nestrpno pričakuje začetek prvega grand slama sezone, OP Avstralije. Španec je v Melbourne pripotoval brez odigrane uradne tekme v sezoni 2018, kar je zanj nova izkušnja. A Majorčan, ki bo po desetih letih vnovič zaigral v majici brez rokavov, priznava, da je bolje pripravljen, kot je pričakoval. V deželi ’Tam spodaj’ bo lovil tudi dosežek, ki še ni uspel nikomur v modernem tenisu.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Kot prvo sem zadovoljen, da sem sploh lahko tukaj. In kot drugo igram bolje, kot sem pričakoval, ko sem prišel sem.
Rafael Nadal

"Prvič sem tukaj brez odigrane uradne tekme, kar je nova situacija zame, toda počutim se dobro," je sporočil Rafael Nadal, zmagovalec 16 grand slamov. Španec ima v Melbournu priložnost, da postane prvi teniški igralec v odprti eri tenisa, ki bi vse grand slame osvojil dvakrat ali več. Nazadnje je to pred odprto ero uspelo Royu Emersonu in Rodu Laverju. "Kot vedno, ko se začne nova sezona, je pomembno, da igralec zmaguje, da se stvari odvijejo dobro. Osnove smo opravili, kar se je lahko naredilo v decembru, smo naredili. Zdaj nam ostane le še to, da poskusimo tekmovati. Začetek turnirja (v prvem krogu se bo Nadal pomeril s predstavnikom Dominikanske Republike, 37-letnim Victorjem Estrello Burgosom, op. p.) bo zame zelo pomemben," je na novinarski konferenci v Melbournu še povedal Nadal.

Majorčan je imel obilico težav v zaključku lanske sezone zaradi poškodbe kolena, vse skupaj pa se je vleklo tudi v začetek sezone 2018, tako da Nadal sploh še ni odigral tekme v novem koledarskem letu (podobno velja tudi za Novaka Đokovića). "Kot prvo sem zadovoljen, da sem sploh lahko tukaj. In kot drugo igram bolje, kot sem pričakoval, ko sem prišel sem. Opravili smo dober poldrugi teden treningov, ostaja nam še en dan do začetka. Sem zadovoljen s stvarmi, videli pa bomo, kako bom začel v ponedeljek. Zaenkrat sem zadovoljen s potekom dogodkov," je priznal Španec, ki v tem letu ne sodeluje več s stricem Tonijem Nadalom, največjo podporo zanj zdaj predstavlja Carlos Moya.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev