VIDEO: Zmagoviti povratek srbskega teniškega asa: Đoković v le 42 minutah odpravil petega igralca sveta

Po šestmesečni odsotnosti s teniških igrišče se je srbski teniški as Novak Đoković vrnil v velikem slogu. Na ekshibicijskem turnirju Kooyong v Melbournu je v le 42 minutah premagal petega igralca sveta Avstrijca Dominica Thiema s 6:1 in 6:4. Srb je bil z dosežkom vidno zadovoljen, ob tem pa je priznal, da vendarle še ni povsem nared.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ne morem reči, da sem 100-odstotno nared. To bo jasno šele, ko bom odigral nekaj tekem na turnirju.
Novak Đoković

Srbski teniški igralec Novak Đoković se je danes na vrnil na teniška igrišča po šestmesečni odsotnosti zaradi težav z desnim komolcem in takoj pokazal, da je dobro pripravljen. Na ekshibicijskem turnirju Kooyong v Melbournu je v zgolj 42 minutah s 6:1 in 6:4 premagal petega igralca sveta Avstrijca Dominica Thiema.

"Odlično se počutim, komaj sem čakal, da se vrnem na igrišča," je povedal 30-letni Đoković, ki je nazadnje igral na Wimbledonu julija lani. "Nasproti je stal odličen igralec, zato je bil to izvrsten preizkus moje pripravljenosti. Izšlo se je kar dobro," je dodal po zmagi nad 24-letnim Thiemom. Ta je zaradi viroze prejšnji teden počival štiri dni, v Melbourne pa prispel šele v ponedeljek.

Novak Đoković

(Foto: AP)

Đoković je ob začetku nove sezone sprva odpovedal nastopa na ekshibiciji v Abu Dabiju in na 1,3 milijona dolarjev vrednem turnirju ATP v Dohi, s tem pa sprožil ugibanja, da ne bo nared za prvi veliki slam sezone, ki se bo začel prihodnji teden v Melbournu. Veliko dvomov je razblinil z današnjo predstavo.

"Nekaj dvomov je bilo, še posebej po tem, ko sem odpovedal nastop v prvem tednu sezone," je povedal šestkratni zmagovalec odprtega prvenstva v Avstraliji, ki je zdrsnil na 14. mesto na svetovni lestvici. "Zdaj pa sem tu in upam, da se bo vse izšlo v naslednjih štirih, petih dneh, tako da bom pripravljen za odprto prvenstvo."

Kljub dobri igri v Kooyongu je opozoril, da še ni popolnoma pripravljen: "Ne morem reči, da sem 100-odstotno nared. To bo jasno šele, ko bom odigral nekaj tekem na turnirju. Bolje bi bilo, če bi lahko odigral še kakšen turnir pred odprtim prvenstvo, ampak ni se izšlo."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
 
Mariborrrrrrrrr 11.01.2018 11:17:06
To bravoooo noleeee
Več komentarjev