Nesrečni Freitag ne bo 'letel' na Kulmu, poškodba kolka še ni sanirana

Richard Freitag, ki je grdo padel na predzadnji tekmi novoletne skakalne turneje v Innsbrucku, ne bo nastopil na prihajajočih poletih na Kulmu. Nemec naj bi po poročanju nemške smučarske zveze še naprej čutil bolečine v levem kolku. Zaradi padca na omenjeni skakalnci je tudi ostal brez rumene majice najboljšega skaklaca zime, ki sedaj krasi telo junaka novoletne turneje Kamila Stocha.

Tretja tekma novoletne turneje v Innsbrucku - 5

Tako je v Innsbrucku ob pristanku padel Freitag. (Foto: AP)

Najboljši nemški smučarski skakalec to zimo in drugi skakalec letošnje sezone Richard Freitag se je odločil, da bo izpustil svetovni pokal konec tedna v Bad Mitterndorfu. Iz nemške zveze so sporočili, da po padcu na tekmi novoletne turneje v Innsbrucku 26-letnik še ni nared in ne bo nastopil na letalnici na Kulmu, na kateri je z 244 metri še vedno rekorder Slovenec Peter Prevc. Razlog za odpoved so bolečine v levem kolku, kjer ima še edem na kostnem mozgu.

Cilj zmagovalca treh zaporednih tekem svetovnega pokala to zimo je, da bi se vrnil za svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki bo naslednji konec tedna v nemškem Oberstdorfu. Do takrat bo Freitag še naprej vadil pod budnim nadzorom fizioterapevtov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
jebalvisvoju 09.01.2018 19:42:28
skoda za fanta res
Več komentarjev